Противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19, на територията на

...
Противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19, на територията на
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването удължи срока на противоепидемичните мерки до 12 октомври

Противоепидемичните ограничения, свързани с пандемията от COVID-19, на територията на цялата страна се удължават до 12 октомври. Това излиза наяве от заповед на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, оповестена на уеб страницата на министерството.

Решението е по предложение на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и е на съображение на отчета му за заболеваемостта на 14-дневна база. Досегашният период на деяние на ограниченията бе до 5 октомври, със заповедта те се удължават от 6.10.2022 до 12.10.2022 година

Мерките изискват носенето на защитна маска за лице от всички лица, когато се намират в лечебни заведения, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Препоръчва се спазването на отдалеченост от 1,5 метра на открити публични места, на които има скупчване на хора. Работодателите и ръководителите на висши учебни заведения би трябвало да обезпечат постоянно проветряване и стерилизация на пространствата. В работните пространства и във висшите образователни заведения не се позволяват лица с прояви на остри респираторни болести.

При опция работодателите би трябвало да провеждат и отдалечена форма на работния развой, гласи още заповедта. Задължително е провеждането на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР