Противоепидемични мерки ще бъдат въведени от 18 юли в региони,

...
Противоепидемични мерки ще бъдат въведени от 18 юли в региони,
Коментари Харесай

Нови противоепидемични мерки влизат в сила от 18 юли

Противоепидемични ограничения ще бъдат въведени от 18 юли в райони, които са във фаза 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Това все още са към една трета от страната - София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. Това сподели пред публицисти в Пловдив основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. По думите му има растеж и в други райони и е " явно за всички, че стартира вълна ".

Мерките включват носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, по опция - работа от разстояние, опит за съблюдаване на разстояние от 1,5 метра, изясни Кунчев. По думите му те ще бъдат въведени със заповеди на шефовете на съответните Регионални здравни инспекции (РЗИ), а когато един от районите влезе във фаза 2, ще има национални ограничения, важащи за територията на цялата страна.

Припомняме, че София-град влезе в алената зона с над 250 на 100 хиляди инфектирани с ковид на двуседмична база. Очаква се до дни в алената зона да влязат Бургас и Варна. Областите са към този момент в Етап 1 и на картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Всичко за разпространяването на вируса към 15 юли четете тук: Коронавирус картата на България: София влезе в алената зона

От Здравното министерство пък разпространиха признатата актуализация в Плана за справяне с пандемията, който планува съответни ограничения, които да бъдат въвеждани по отношение на развиването на пандемията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР