Противоепичните мерки за ограничение на разпространението на коронавируса промениха плановете

...
Противоепичните мерки за ограничение на разпространението на коронавируса промениха плановете
Коментари Харесай

Да се отворят зелени коридори и за моряците, поиска наш сънародник

Противоепичните ограничения за ограничаване на разпространяването на ковид трансформираха проектите на стотици хиляди моряци. От Еврокомисията разпространиха рекомендации за поддръжка на моряците и проблемите на морската промишленост. Много моряци не са стъпвали с месеци на твърда земя. Сред съвсем бедстващите е и българинът Любомир Стефанов , който е основен монтьор на транспортен съд , който в този момент е край Ванкувър.

Пред Bulgaria ON AIR Стефанов прикани да бъдат отворени " зелени коридори ", с цел да могат хората да се приберат . Всеки сътрудник, който е изнемощял, е рисков за себе си, за другите, сподели българският моряк.

Припомняме, на 3 декември 2003 година български моряк умъртви двама свои сътрудници на кораба " Елена ". Убиецът Петър Попов скача в морето през борда, само че е хванат и качен на военния транспортен съд. Раненият капитан Стоян Нинов на кораба " Елена " остава на борда на кораба си по време на буксировката.

Според медицинските документи Попов е бил здрав психическии и физически . По-късно м ъжът, умъртвил двамата моряци, бе приет за неуравновесен .

Стефанов изясни, че последно се разходил по брега на 4 януари в Южна Африка. Заради ограниченията против ковид, моряците нямат право да слизат на брега.

" Животът на кораба е тежък, сложен, само че се стараем най-малко един път на месец да слизаме на бряг, да се разходим, да си купим нещо . Сега е комплицирано, неразрешено е. Повече ме интересуват промените на екипажите, които не се случват поради рестрикции, въведени от страните. Зависи каква е обстановката в Русия, Украйна, защото работя с техни чиновници. В Украйна дадоха единствено 3 дни на украинците да се приберат и в последния миг не съумяха сътрудниците да ме сменят ", описа Стефанов.

" Полетите в Украйна са спрени, би трябвало да има връзка сред летищата поради другите правила в Канада, Украйна. Получава се един обаян кръг ", сподели Стефанов.

Стефанов е посетил Китай на 6 февруари. Тогава той и сътрудниците му са се пазили от китайците, а в този момент е противоположното .

" Много хора са решили, че ние сме носители на болест. Във всяка страна реагират по друг метод. В Китай са доста дисциплинирани и екипирани. Не виждам светлина в тунела. За да се реализира една промяна, тя се възнамерява рано ", добави механикът.

На борда на кораба няма доктор, а обстановката е тежка, изясни българският моряк.

Имали доставяне с лекарства от Сингапур. Вие бихте ли се лекували самичък, даже да ги имате, запита реторично той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР