Противодействието на тероризма, екстремизма и миграцията чрез международно и регионално

...
Противодействието на тероризма, екстремизма и миграцията чрез международно и регионално
Коментари Харесай

Борисов обсъди в Йордания екстремизма, миграцията и туризма

Противодействието на тероризма, екстремизма и миграцията посредством интернационално и районно сътрудничествоч развиването на културния и фестивален туризъм, както и на осведомителните технологии и фармацевтиката разиска българският министър председател Бойко Борисов с йорданския си сътрудник Омар Раззаз повреме на еднодневното си посещаване в неделя в Аман.

Борисов даже предложи София да семейства така наречен Процес " Акаба ", който е иницииран през 2015 година от краля на Йордания Абдулла II за подсилване на интернационалното и районното съдействие против заплахите от тероризъм, радикализация и принудителен екстремизъм. Преди година българският министър-председател взе участие в среща от Процеса " Акаба ", който за пръв път се организира отвън Йордания - в Тирана, Албания.

“Сътрудничество в региона на сигурността и защитата по линия на противопоставяне на тероризма остават предпочитани в двустранните връзки, както и съдействието в процеса Акаба”, съобщи Борисов.

Специален акцент в диалога му с Раззаз е била тематиката за бежанците и мигрантския напън, които се чака да набъбнат поради военната атака на Турция в Северна Сирия..

" Сигурността и защитата, противодействието на тероризма, екстремизмът, радикализацията и незаконната миграция са доста значими в подтекста на настоящите събития”, уточни министър председателят, представен от държавната пресслужба в неделя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР