Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа

...
Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

Борисов за дупките по пътищата: Това не може да продължава

Противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха главните тематики на оперативно съвещание на държавното управление, свикано през днешния ден (19 март) от премиера Бойко Борисов, оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът разпореди на министъра на вътрешните работи Валентин Радев организирането на видеонаблюдението и обезпечаването на полицейско наличие в дребните обитаеми места да стане негов персонален приоритет. Борисов подреди също по този начин при пътуванията си в страната и присъединяване си в разбори за работата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи Радев да организира срещи с всички кметове, в това число кметските наместници, да се осведоми персонално от тях за работата на мобилните полицейски групи и да подхваща незабавни ограничения за подобряването й, в случай че бъдат докладвани проблеми.
От стенограмата на съвещанието излиза наяве, че Борисов оповестява на сътрудниците си, че са назначени над 1200-1300 нови служители на реда, а " в селата са няколко хиляди " . Премиерът предлага да се направи видеонаблюдение, където няма, или служители на реда, като видеонаблюдението да се изведе в полицейската работа. " Заемаш се с тази задача и я приключваш до един месец ", споделя Борисов на вътрешния министър.
Премиерът обвърза реализирането на пътните поправки с сигурността на придвижването. Той предложи администрацията на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и полицията да бъдe ангажирана интензивно с обезпечаване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подкрепяне на локалните управляващи при осъществяване на отговорностите им във връзка с общинските пътища.
Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада. Обърнете внимание, Нанков, изключително по скоростните пътища. Където дават отговор общините, ще им помогнете да вземат ограничения. Вижте и горещото преработване. Но отворят ли се такива дупки, стартирате от кмета ", поучава Борисов.
" Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки . Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят. Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата. Пътищата като километри са ни доста, парите за поддръжка са малко. Влезе ли ТОЛ системата, аз съм уверен, че най-малко милиард – милиард и половина доходи ще се генерират, които ще отидат за поддръжка ", безапелационен е министър председателят.

" Това го прилагате в цялостна мощ. Възлагаш на регионалните началници – всеки приказва с кмета, вършат си график. Защото има тук-там отворени такива ями, които в този момент, като падне дъждът, не се виждат и ще се пребие човек. Докато не се оправи – ще стои там. Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това ", споделя още Бойко Борисов и прецизира: " Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът ", прибавя още министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР