Противно на това, което жените си мислят, не е никак

...
Противно на това, което жените си мислят, не е никак
Коментари Харесай

Какво разбират жените под думата “връзка”?

Противно на това, което дамите си мислят, не е по никакъв начин мъчно да поддържаш дълготрайна, сърдечна и взаимно удовлетворяваща връзка с субект от мъжки пол.

Индивидът, несъмнено, би трябвало да е лабрадор. С човешките човеци това е безпределно мъчно. Така е, тъй като мъжете не схващат какво тъкмо схващат дамите под думата “връзка ”.

Да речем, че мъж на име Роджър предложения жена на име Илейн да отидат на кино. Тя приема и те си прекарват отлично.

След няколко дни той я кани на вечеря и още веднъж си прекарват отлично. След това не престават да се виждат постоянно и скоро става по този начин, че и двамата не се виждат с никой различен.

Тогава, една вечер двамата, прибирайки се към у дома, на Илейн й хрумва една концепция.

Тя споделя:

– Даваш ли си сметка, че с теб се виждаме към този момент тъкмо шест месеца?
В колата настава безмълвие. На Илейн тишината й се коства оглушителна.

Тя си мисли: “Боже, дали пък не го стреснах с тези думи? Може би се усеща стеснен от нашата връзка. Може би си мисли, че се пробвам да го тласна към някакъв тип обвързване ”.

А пък Роджър си мисли: “Леле, шест месеца ”.

Илейн си мисли: “То пък и аз не съм чак толкоз сигурна, че в действителност желая тази връзка. Каква е крайната цел – брак ли? Деца? Цял живот дружно? Готова ли съм да се отдам дотам? Дали изобщо го познавам задоволително добре? ”

А Роджър си мисли: – “Това значи… я да забележим … февруари започнахме да се виждаме, което беше тъкмо откакто взех колата, което пък значи … чакай да погледна километража …Охо! Че то станало време да променям маслото. ”

А Илейн си мисли: “Разстроен е. По лицето му проличава. Може би не съм права – може би на него тази връзка не му е задоволителна – може би има потребност от повече фамилиарност, по-голяма обязаност. Може би счита, че съм прекомерно сдържана. Да, това ще да е. Страхува се да не го отблъсна. ”

А Роджър си мисли: “Трябва отново да им кажа да погледнат ходовата част. Не ме интересува какво приказват тия идиоти – скоростите нещо не са наред. И този път единствено да посмеят да кажат, че било от студеното време. Навън в този момент е 25 градуса, скоростите ми работят като на боклуджийски камион, а пък им платих на тия задръстени, подли кретени цели 600 $! ”

А Илейн си мисли: “Ядосан е и не му се дразня. И аз щях да се ядосам. Чувствам се толкоз отговорна, че го подлагам на всичко това, само че по този начин се усещам. Просто не съм сигурна. ”

А Роджър си мисли: “Сигурно ще кажат, че гаранцията е единствено 90 дни. Точно това ще кажат! ”

А Илейн си мисли: “Може би съм прекомерна идеалистка, очаквам моят рицар да пристигна на бял кон, до момента в който до мен седи един прелестен добър човек, който страда поради моите егоистични, хлапашки мечти. ”

А Роджър си мисли: “Гаранция ли? Ще им дам аз една гаранция! ”

Роджър – проговаря на глас Илейн.

Какво? – отвръща Роджър.

Такава съм глупачка – разхълцана споделя Илейн. – Аз така и така знам, че няма никакъв рицар на бял кон.
– Какъв кон? Няма никакъв кон – отвръща Рождър.

Мислиш ме за глупачка, нали? – споделя Илейн.

Не ! – отвръща Роджър удовлетворен, че се е сетил за верния отговор.

Просто… просто ми би трябвало малко време – изяснява Илейн.

След 15-секундна пауза Роджър се пробва да измисли някакъв подобаващ отговор.

Да – споделя той най-после. Илейн, надълбоко разчувствана, допира ръката му.

О, Роджър, в действителност ли мислиш по този начин?

Как? – споделя Рождър.

Че е нужно време – споделя Илейн.

О – споделя Рождър, – да .

Илейн се взира толкоз надълбоко в очите му, че той стартира да се тормози какво ли ще каже тя в този миг, изключително пък в случай че още веднъж е забъркан някакъв си кон. Накрая тя споделя:

Благодаря ти, Роджър.

– Аз ти благодаря – отвръща той.

След това я закарва до тях, тя си ляга в леглото – объркана и смутена душа, която плаче до зори, до момента в който Роджър се прибира вкъщи, отваря един пакет чипс, пуска тв приемника и мигновено се заплесва по повторението на тенис мача сред двамата чешки играчи, чиито имена в никакъв случай не е чувал. Едно едвам чуто гласче в главата му споделя, че в колата се е случило нещо доста съдбовно, само че той счита, че е по-добре да не мисли за това.

На другия ден Илейн ще се обади на най-близката си другарка и ще си приказват в продължение най-малко на шест часа. Ще проучват в детайли всяка нейна и всяка негова дума. Седмици наред ще разискват тази тематика, без да стигнат до избран извод, само че и без да им омръзне да я нищят.

Междувременно един ден Роджър, до момента в който играе тенис с някой от общите им другари с Илейн, ще се спре преди сервиса и ще попита:

Норм, Илейн имала ли е в миналото кон?
Тук не става въпрос за друга конфигурация на вълната. Тук става въпрос за разнообразни планети в напълно разнообразни слънчеви системи. Илейн не може да контактува свястно с Роджър, тъй като крайният извод от цялата му мисловна активност, отдадена на тяхната връзка, е: “А? ”

Неговият мозък е мъжки, което значи изчерпателен орган, предопределен за решение на проблеми. Той мъчно вирее измежду мъгляви понятия от рода на “любов ”, “нужда ” и “доверие ”. Ако на мъжкия мозък му се наложи да си сформира мнение за някой различен, избира то да се основава на обстоятелства, да вземем за пример неговия или нейния междинен целогодишен приход.

Жените мъчно схващат и одобряват това състояние. Те са уверени, че мъжете безусловно прекарват известно време в размисли над връзката си с тях. Как е допустимо да се вижда с някого ден след ден, вечер след вечер и да не си мисли за връзката си с него? Така си мислят дамите. И бъркат. Мъжът в една връзка е като мравка, застанала на върха на камионна гума.

Мравката усеща, че това нещо би трябвало да е много огромно, само че няма и смъртна визия какво е. И в случай че камионът се задвижи и колелото се завърти, мравката усеща, че става нещо значимо, само че до момента в който колелото се завърти до долу и мравката попадне под колелото, единствената мисъл в главата й ще бъде: “А? ”

И по този начин първото нещо, което дамите би трябвало да запомнят, е в никакъв случай да не си мислят, че мъжът проумява откритата към този момент връзка. Идеята би трябвало да се внедри в мислите му благодарение на непрекъснати “тънки ” подмятания от рода на:

Роджър, би ли ми подал захарта, доколкото въпреки всичко имаме някаква връзка?

Събуди се, Роджър! В хола има апаш и ние имаме някаква връзка! Двамата с теб, имам поради.

Добри вести, Роджър! Лекарите споделиха, че ще си имаме четвърто дете – още едно доказателство, че ние с теб имаме някаква връзка!
Роджър, защото самолетът ни е на път да се разбие и ни остава единствено минута живот, желая въпреки всичко да знаеш, че прекарахме чудесни 53 години взаимен сватбен живот, което безспорно съставлява трайна връзка.

Жени, в никакъв случай не се отхвърляйте. Набивайте неуморно тази концепция и в края на краищата тя ще проникне в главата на мъжа. Някой ден той даже може самичък да се замисли над нея. Ще се заприказва с някой различен мъж за дамите и не щеш ли отнемай къде ще каже:

Ние двамата с Илейн… ние с нея… такова де… Имаме таковата…

И безспорно ще бъде откровен!

Автор: Дейв Бари

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР