Противно на песимистичните оценки, българите стават все по-интелигентни. Този може

...
Противно на песимистичните оценки, българите стават все по-интелигентни. Този може
Коментари Харесай

Менса: Българчетата стават по-умни от родителите си

Противно на песимистичните оценки, българите стават все по-интелигентни. Този може би неочакван за някои извод се постанова от информация, предоставена от Менса България особено за " 24 часа - 168 истории ".

Редовните проби на Световната организация на хората с висок коефициент на просветеност демонстрират, че персентилът на хората у нас към 2022 година се е повишил доста по отношение на 2009 година Персентил е мярката, която мери процентното съответствие сред надвишилите 148 или 132 точки според от потребления тест и останалите хора.

В Mенса се одобряват доста разнообразни проби, стига да са стандартизирани, нормирани и утвърдени от асоциации на професионални психолози. Два от най-известните IQ проби са " Станфорд-Бине ” и " Кател ”. Това значи, че когато си се явил на тест и си събрал над 148 точки да вземем за пример в тест на " Кател ” или 132 точки по скалата на " Станфорд-Бине ” имаш 98 персентила и по този метод си попаднал измежду двата % най-умни хора в света.

Съвсем малко са тези, които имат 99 персентила, а стойност 100 не съществува, защото интелигентността е безкрайна големина.

" На базата на тестванията, които организираме, може да се каже, че българите стават по-интелигентни - изяснява Даниела Лечева, народен контролен психолог в Менса България. - Съвсем неотдавна прегледах резултатите от 2009 година Тогава успеваемостта на тестванията е била 26,00% от явилите се.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР