Противно на мненията, че ваксината на BioNTech/Pfizer е нова, всъщност

...
Противно на мненията, че ваксината на BioNTech/Pfizer е нова, всъщност
Коментари Харесай

Уважаван български лекар: РНК ваксината на Pfizer показва учудващо малко странични ефекти

Противно на мненията, че имунизацията на BioNTech/Pfizer е нова, в действителност има няколко ваксини, основани на база осведомителна РНК технология, само че се употребяват лимитирано. Това съобщи доктор Аспарух Илиев, завеждащ Лабораторията по инфекции на мозъка на Университета в Берн.
Не е правилно, че ще имунизацията ще промени генетичния ни код – РНК е един промеждутъчен артикул, който след време излиза от организма, безапелационен беше доктор Илиев.
 Испания няма да имунизира хора с алергии Испания няма да имунизира хора с алергии
Испанската регулаторната организация за лекарствени и здравни артикули (MHRA) предложи тази сряда, " като защитна мярка ", да не се инжект...
Когато една ваксина се тества, се следи безусловно всичко, което става с доброволците – даже какво е настроението си. Ваксините демонстрират нормално резултатите си от 2 до 3 месеца – имунизациите към този момент не се вършат по старите способи от средата на XX век, като тази за полиомелит. Разбира се, странични резултати има – повдигане на температура, зачервяване на мястото на убождане. Учудващо малко странични резултати виждаме, сподели доктор Илиев пред Нова телевизия.
Що се отнася до това какво се случва, в случай че се сложи ваксина на инфектиран, доктор Илиев уточни, че „ резултатът на имунизацията не подтиква съпътстващото заболяване ”. Има едно предписание – когато не сте изцяло здрав, е хубаво да се изчака, акцентира лекарят.
Винаги има риск имунизацията да не е ефикасна, само че данните да вземем за пример на Moderna демонстрират, че ще прекарате по-леко болестта, съобщи лекарят.
Надяваме се имунизацията да работи по-дълго от половин година. Мит е, че имунитетът след прекаран COVID-19 е вечно, счита доктор Илиев. И изрази известни запаси особено за имунизациите с аденовирус (т.нар. векторни ваксини), каквато е тази на Оксфордския университет и AstraZeneca, както и съветската " Спутник V ".
 Две алергични реакции след имунизация с коронавирусната ваксина на Pfizer във Англия Две алергични реакции след имунизация с коронавирусната ваксина на Pfizer във Англия
Британските здравни служби рапортуват за 2 случая на вероятни алергични реакции при слагане на имунизацията на Pfizer/BioNTech против нови...

Припомняме, че към този момент излезе за свойствата на имунизацията на BioNTech/Pfizer. Интересното там е, че при 38 000 доброволци, взели участие в третата фаза на клиничните изследвания, – 2 от тях са получили ваксина, а 4 от умрелите са в плацебо групата. Случаите на двамата умряли, които са получили ваксина, са следните: един участник с атеросклероза и затлъстяване е умрял три дни след първата доза от лекарството, а различен участник е претърпял сърдечен удар 60 дни след слагане на втората доза.
Съгласно предварителния отчет, рисковете при двете групи – тази, фактически получила ваксина и тази с плацебо, са сходни. Хотата в групата на имунизираните са били застрашени от 0.5% риск от по-тежки странични резултати, до момента в който този риск при плацебо е бил 0.4%. Най-много недоволства има от сърдечни проблеми (0.1% риск и в двете групи), нервни проблеми (0.1% и при двете групи), инфекции и нашествия (0.1% и при двете групи).
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР