Противно на митът, че без Газпром“ зимата ще е студена,

...
Противно на митът, че без Газпром“ зимата ще е студена,
Коментари Харесай

Противно на спекулата, газът може да поевтинее с 45% през ноември

Противно на митът, че без „ Газпром “ зимата ще е студена, а газът безценен, се оказва, че той може да поевтинее с 45% през ноември. Това заяви изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева по време на съвещание на КЕВР, на което беше разисквано новото ценово предложение на националния снабдител за идващия месец.

Предложената пред регулатора цена е 130 лева за мегаватчас, при 233 лева през октомври.

Причините за фрапантното поевтиняване са понижените цени на интернационалните тържища и стартът на интерконектора с Гърция, по който страната ни получава цялостните контрактувани количества азерски газ.

Газохранилището в Чирен е запълнено към 88%, като към 1 ноември се чака то да бъде запълнено до 90 на 100 от размера си, съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Освен опазване на слотове за полутечен газ на гръцкия терминал Ревитуса, „ Булгаргаз “ взе участие на търгове за терминали в Италия и Турция, с цел да се обезпечат доставките за 2023-та, съобщи още Деница Златева.

Оказва се, че имаме задоволително количество газ и страната ни може да се оправи с енергийната рецесия и без съветския газ. И даже, на по-евтина цена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР