Противниците на пенсионната реформа във Франция излязоха на протести в

...
Противниците на пенсионната реформа във Франция излязоха на протести в
Коментари Харесай

Синдикати и власти в спор колко са протестирали срещу пенсионната реформа във Франция

Противниците на пенсионната промяна във Франция излязоха на митинги в цяла Франция през вчерашния ден, само че бяха по-малобройни спрямо предходните дни на всеобща готовност, обобщават международните организации.

Това беше седмият сходен митинг от началото на януари. Според полицията в Париж протестиращите са били 48 000, а в цяла Франция, съгласно данни на вътрешното министерство, те са били 368 000. Това е много под 1,28-те милиона протестиращи от предишния вторник.

От своя страна синдикатът Обща конфедерация на труда сподели, че в цяла Франция протестиращите са били над милион души през вчерашния ден.

 Синдикати и управляващи в спор какъв брой са протестирали против пенсионната промяна във Франция
© Reuters

Лидери на 13 синдиката през вчерашния ден насочиха апел към президента Еманюел Макрон, който е огромен бранител на пенсионната промяна, да свика референдум. " Тъй като той е сигурен в това, което прави, дано да се допита до народа. Ще забележим какво ще му отговори народът ", съобщи генералният секретар на синдиката Общата конфедерация на труда Филип Мартинес.

В петък Макрон съобщи, че промяната ще би трябвало да стигна до дъно в Народното събрание, като загатна, че не изключва нищо, включително и прибягване на приемането й без гласоподаване, посредством член 49,3 от Конституцията, който разрешава на държавното управление да одобри законодателен текст без гласоподаване, като поема отговорността за него.

Министърът на труда Оливие Дюсо пък възнамерява приемането да стане посредством член 44,3 от конституцията, при който се гласоподава само в Сената по целия законопроект, като се регистрират единствено измененията, препоръчани или признати от държавното управление.

Дебатите в Сената не престават.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР