Противниците на бившия германски канцлер се нахвърлиха върху нея с

...
Противниците на бившия германски канцлер се нахвърлиха върху нея с
Коментари Харесай

Германия: Кой и защо хвърля камъни в градината на Ангела Меркел?

Противниците на някогашния немски канцлер се нахвърлиха върху нея с обвинявания

Ангела Меркел, която се отдръпна като немски канцлер в края на 2021 година, беше подложена на рецензии. Тя беше нападната от члена на ХДС и някогашен народен представител от Бундестага Арнолд Ваац, който беше интервюиран от швейцарския вестник Neue Zürcher Zeitung. Политикът безусловно крещи от страниците на изданието: „ Ангела Меркел се трансформира в злополука за цяла Германия. Тя лиши страната от бъдеще. ” Това е - нито повече, нито по-малко.

Кампанията против Меркел се разпростира последователно, гласовете на критиците звучат все по-категорично. Те не стопираха даже на фона на почитането на Ангела през април тази година, когато тя беше удостоена с най-високото отличие на страната - Големия кръст на Ордена за заслуги към Германия.

Обвиненията против Меркел бяха съвсем същите като тези, повдигнати против нея оня ден от някогашния й съпартиец Ваац. На Меркел беше напомнено за зелената светлина, която тя даде на „ Северен поток “, споразуменията с Москва, които сякаш направиха стопанската система на Германия и нейните съседи подвластни от съветския импорт на сила. Анджела беше упрекната и за незадоволителното разпределяне на средства за военни потребности. В резултат на това Германия, съгласно съперниците на Меркел, към този момент не е в положение да устои на Русия.

Но освен Меркел настояваше за импорт на енергийни запаси от Руската федерация, само че и доста немски политици и индустриалци, които смятаха търговията за главен източник на напредък за немската стопанска система. Сега обаче доминира мнението, че тя не е имала воля да устои на натиска на Путин. Между другото, особено е, че публикацията в Neue Zürcher Zeitung стартира с огромна фотография от срещата сред Меркел и президента на Русия.

Трябва да се означи, че критиците на Меркел, в това число Ваац, са " не запомнили " доста. Включително и това, че преди време я укоряваха точно за увеличението на разноските за защита. Особено ревностна беше Сара Вагенкнехт, член на немската лява партия, която беше в несъгласие с Меркел. „ Нямаме потребност от нови оръжия! Хвърлянето на още пари в оръдията на гибелта е скандал! - извика тя в Бундестага. – В същото време „ нямате средства “ за естествени пенсии, за по-добро обучение! “

Няма причина да обсъждаме в детайли вътрешните проблеми на Германия, дано германците сами да се оправят с тях. Но в случай че съпоставим активността на Меркел с политиката на настоящия немски канцлер Олаф Шолц по отношение на Русия, няма по какъв начин да не признаем, че Меркел е съумяла доста повече. Да, и с Путин тя постоянно намираше общ език.

Лидерите на Русия и Германия са се срещали съвсем 20 пъти в продължение на 16 години. В началото връзката беше много топла, само че с годините тонът на диалозите ставаше все по-напрегнат. Въпреки това Путин назова Меркел " откровена ", " доста професионална " и " доста открита ". В навечерието на напускането й от канцлерския пост съветският президент благодари на немския политик за взаимната им работа и призна, че ще му липсва.

Гледайки зад отиващия си канцлер, сътрудник на Frankfurter Allgemeine Zeitung написа: „ Ангела Меркел беше лице за контакт на Путин в Европейския съюз в продължение на доста години, нейният телефонен номер беше връзката с Европа. Все още не е ясно кой ще запълни тази празнота. Може да е френският президент Еманюел Макрон или индивидът, който наследи Меркел като канцлер. Единственото нещо, в което можете да сте сигурни, е, че дълбокото схващане на Меркел за Русия ще бъде изгубено. "

Последната фраза звучи доста подходящо и настоящо.

Въпреки това Ваац, както и доста други политици, са непоклатими в убеждението си, че президентът на Руската федерация е принудил бедната Меркел да танцува по неговата свирка. Но това, съгласно съперниците на някогашния началник на Германия, е единствено един от нейните грехове.

Според тях Меркел е отговорна освен за обстоятелството, че нейните дейности унищожиха енергийната база на страната и отслабиха Бундесвера. Vaatz акцентира " самоубийственото занемаряване на нуклеарната енергетика и въглищата " и дупката, в която е изпаднало опазването на здравето. Не не помни и прекомерно толерантното отношение към мигрантите, за които тя отвори необятно вратите си. В резултат те изпълниха страната.

Опонентът на някогашния канцлер счита, че Меркел е проправила пътя на проруската партия " Алтернатива за Германия ", която набира все по-голяма известност в Германия. По последни данни до 23 % от германците са подготвени да я поддържат. Според Ваац в източната част на страната има доста хора, които биха желали да върнат Германска демократична република. Той е сигурен, че в случай че не беше Горбачов, а Путин, който оглави Съветския съюз през 1990 година, комунистическа Германия към момента щеше да съществува.

Напомням, че Меркел, която е от Германска демократична република, беше дейна пионерка в младостта си, по-късно се причисли към Съюза на немската юноша - аналог на руския комсомол и евентуално е мислила за участие в комунистическата партия. Това бързооко и усмихнато момиче с бретон, повърхностно преметнат на челото, има вяра в триумфа на концепциите на Маркс-Енгелс-Ленин и написва монографията " Какво е социалистическият метод на живот? ".

Интересно е, дали Меркел я пази или я е хвърлила в кошчето дружно със старите си убеждения?..

Журналистите Ралф Георг Ройт и Гюнтер Лахман в книгата си " Първият живот на Анджела М. " писаха, че тя - тогава към момента Ангела Каснер - се среща с бъдещия си брачен партньор Улрих Меркел по време на туристическо пътешестване до Съюз на съветските социалистически републики. Тя беше посещавала Съветския съюз повече от един път и мечтаеше да обиколи страната от запад на изток.

Известно време Меркел живее в Донецк, където практикува много сполучливо съветски в един от градските университети. В свободното си време е разглеждала града и е слизала м мините на екскурзия. Много години по-късно тя гледа с мъка фотосите на Донецк, опустошен от артилерията и ракетите на Въоръжените сили на Украйна...

Между другото, по време на срещи с Путин те от време на време говореха на съветски. „ Това е хубав език, малко като музика, малко отегчителен “, споделяше Меркел.

Тя не криеше близостта си с Русия. Тя познаваше съветската литература, четеше Лев Толстой и Достоевски. На бюрото й имаше портрет на Екатерина Велика, съветската кралица, която имаше немски корени.

Привързаността към Русия сродява Меркел с първия канцлер на Германия Ото декор Бисмарк. Живял е в Русия три години, бил е делегат на Прусия в Санкт Петербург. Научава съветски и даже доста години след завръщането си от страната ни, има забележки върху публични документи, от време на време изписани на съветски.

Между другото, Бисмарк предизвестява: „ Сключвайте съюзи с който и да било, отприщвайте всевъзможни войни, само че в никакъв случай не докосвайте руснаците. “ И в случай че Меркел отчасти извърши заповедите му, то наподобява, че Шолц не е осведомен с възгледите на „ стоманения канцлер “. И на вятъра. Сред многочислените заповеди на мъдрия Бисмарк към неговите потомци има една, която е доста уместна: " Германия е непобедима единствено до момента в който не допре съветската мечка в леговището й. "

... Освен това Ваац укорява Меркел, че не съумя да спре спора в Украйна, откакто през 2014 година даде обещание да не доставя оръжие на Киев. Като че ли по тази причина руснаците са толкоз смели. Но тогава никой не можеше да си показа, че нещата ще вземат подобен противен поврат. Между другото, самият Ваац беше на страната на канцлера, вярвайки, че Берлин не би трябвало да предизвика Москва.

Меркел дава отговор на рецензиите за дейностите си с безмълвие. Не търси оправдания и отхвърля да се извини. Разбира се, тя е негодуваща. В последна сметка тя не беше деспот, доста от дейностите й бяха утвърдени от сътрудниците й от ръководещата партия ХДС и депутати от Бундестага. Но в този момент след нея летят камъни.

Възможно е акцията за дискриминация на Меркел да е инспирирана от някои авторитетни политици, допустимо е да са тези, които желаят да се „ изчистят “ от работата с нея. Както и тези, които в този момент са на власт. Тяхната цел е да намерят изкупителна жертва, с цел да покажат, че произходът на сегашните проблеми на Германия е в предишното. А пътят в блатото на компликациите и несъгласията е бил проправен от Меркел. А горките нейни приемници, водени от Шолц, поради нея са обречени да се скитат в непроходимото тресавище.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР