Противникът продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен

...
Противникът продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен
Коментари Харесай

Отряд кадировци пристигнал в Херсонска област frognews.bg

Противникът продължава да концентрира напъните си върху установяването на цялостен надзор над територията на Донецка област, като държи краткотрайно завзетите региони на Херсонска, Харковска, Запорожка и Николаевска област.

Руската войска организира интензивно въздушно разузнаване и продължава да подхваща ограничения за възстановяване на логистичната поддръжка на войските си. Заплахата от въздушни и ракетни удари по цялата територия на Украйна продължава да съществува.

През последните 24 часа съветската войска е нанесла 13 ракетни и 23 въздушни удара по обекти в Украйна. По-специално, развалена е инфраструктурата в регионите на Велкие Проходи, Авдеевка, Невелске, Маринка, Болшая Новоселка, Нескушне, Свободно поле, Полтавка, Малое Щербаки, Билохорие, Терни Поди, Благодатне, Сухой Пруд, Костромка и Безименное.

Президентът Володимир Зеленски съобщи във видеообръщението си от тази нощ, че украинските въоръжени сили са освободили над 30 обитаеми места по време на контраофанзивата. Има непотвърдени известия за боеве в Изюм, Харковска област, и в покрайнините на Купянск.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР