Против бившия изпълняващ длъжността директор на Сръбската енергийна компания (ЕПС)

...
Против бившия изпълняващ длъжността директор на Сръбската енергийна компания (ЕПС)
Коментари Харесай

Заради щети за над €500 млн.: Дадоха на прокурор бившия началник на сръбската енергетика

Против някогашния изпълняващ длъжността шеф на Сръбската енергийна компания (ЕПС) Милорад Гърчич са повдигнати обвинявания за корист с пълномощия, която е довела до вреди за над 500 млн. евро и застрашаване на националната сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира локалния интернет портал „ Нова “.

В документа, до който изданието е имало достъп написа, че Гърчич е измамил президента на Сърбия, държавното управление и надлежното министерство, които уведомил, че Енергийната компания е подготвена за зимния сезон.

В сигнала до прокуратурата, импортиран съгласно портала от сръбския вицепремиер Зорана Михайлович, написа, че Гърчич е „ заплашил енергетиката, а с това и държавната сигурност на Сърбия и е предизвикал вреди за над 500 милиона евро, с което е сложил в заплаха държавния бюджет, което ще се отрази на идващите месеци “.

През декември над 55 000 семейства останаха без ток в Сърбия, като причина за това бе посочен мокрият сняг. Според специалистите обаче рецесията се дължи на некомпетентността на управляващите, на нискокачествените въглища и дефицита на гориво.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР