Протестно шествие срещу насилието над жени започна в центъра на

...
Протестно шествие срещу насилието над жени започна в центъра на
Коментари Харесай

Стотици излязоха на шествие в центъра на София срещу насилието над жени


Протестно шествие против насилието над дами стартира в центъра на София, предава bTV. Протестиращите се обединени в битката си против всички форми на насилието – физическо, психическо и икономическо.

Други нужни ограничения са основаване на единна база данни в Министерство на вътрешните работи за жертвите, признание на нуждата от незабавни превантивни ограничения, криминализиране на всички форми на принуждение, учредено на пола, наложителни стратегии и образование на психолози, служители на реда, съдии, с цел да могат да разпознават домашното принуждение, както и основаването на 28 центъра, които да поддържат дамите, потърпевши от домашно принуждение.

Пред Народното събрание участниците възпламениха свещичка в памет на жертвите и продължиха към Орлов мост, предава БНР.

Много постоянно жертвите мълчат и доста постоянно те не получават поддръжка както от институциите, по този начин и от околните си. Според статистиката през 2016 година сигналите на телефон 112 за домашно принуждение са били над 28 000. Две години по-късно те към този момент са 31 000, а до август тази година са над 22 000.

Две неправителствени организации – „ Цвете за нея” и „ Системата ги убива”, оставиха през днешния ден по-рано денем прекършени цветя пред Министерския съвет. След залез слънце редица публични здания бяха осветени в оранжево.

Аналогичен митинг довечера имаше и в Стара Загора. Там протестиращите избраха да слагат женски обувки върху скамейка, която да бъде поставена пред постройката на Съдебната палата в града и да изпишат с тебешир имената на жертвите на домашно принуждение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР