Протестна синдикална елха донесоха пред Народното събрание представители на Конфедерацията

...
Протестна синдикална елха донесоха пред Народното събрание представители на Конфедерацията
Коментари Харесай

Протестна елха донесоха от КНСБ пред Народното събрание, искат повишение на доходите

Протестна синдикална елха донесоха пред Народното събрание представители на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ). По този метод те приканиха депутатите да създадат нужните законодателни промени, с цел да се подсигурява нарастването на приходите на хората за идната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Акцията на синдиката се провежда ден, след като парламентът гласоподава на първо четене Законопроекта

за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

От КНСБ упорстват за нарастване на минималната работна заплата на 850 лева .

Повишение с най-малко 13% на всички заплати в публичния бранш и с най-малко 20 на 100 за работещите на терен са част от другите претенции на синдиката.

Очевидно Бюджет 2023 няма да има. Твърдим, че с съответни законодателни текстове

преди второ четене на законопроекта за удължение на настоящия бюджет депутатите могат да създадат промени с предложенията, които ще им предоставим, каза Любослав Костов, основен икономист на КНСБ.

Вместо дарове под елхата им даваме претенции, уточни той .

И изрази терзание, че приходите на хората са ниски, а това ще се усети по празниците. Не можем да си позволим същите артикули и услуги за същата цена при понижена покупателна мощ на парите, уточни той.

Демонстрантите посрещнаха депутатите преди началото на днешното пленарно съвещание .

Те им връчиха своите претенции и разговаряха с част от тях за вероятните законодателни промени. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че социалистите са подготвили оферти. По думите ѝ не е несъмнено, че предложенията ще бъдат възприети от Министерския съвет. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР