Протестите вече започнаха, отпуските на полицаите бяха прекратени, а британската

...
Протестите вече започнаха, отпуските на полицаите бяха прекратени, а британската
Коментари Харесай

Великобритания очаква пристигането на Тръмп

Протестите към този момент започнаха, отпуските на служителите на реда бяха прекъснати, а английската премиерка Тереза Мей и външният й министър се готвят нервно за всевъзможни евентуални недоразумения, гафове и обиди: президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп идва във Англия, написа английският в. "Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Мей е заложила забележителен политически капитал на поддържането на близки връзки с постоянно капризния американски президент, което значи, че тя и новият й външен министър Джереми Хънт ще се молят той да продължи да следва досегашната линия. Преди визитата на Тръмп Мей акцентира силата и смисъла на трансатлантическите връзки, заобикаляйки да загатва самия президент, напомня английското издание. Тя добави, че "очаква с неспокойствие значимите диалози тази седмица ".

Официално Тръмп идва във Англия на работно посещаване, откакто проектите за държавна аудиенция бяха отсрочени за неопределен срок заради опасения от митинги. Мей и министрите от нейното държавно управление обаче към момента се надяват да поласкаят президента на Съединени американски щати с лукс и кралско достолепие, акцентира в. "Гардиън ", акцентирайки, че даже менюто е съобразено с неговите усети, а проектите за визитата целят да го задържат надалеч от предстоящите всеобщи митинги, които към този момент започнаха в Шотландия.

Лондонската полиция заяви, че се приготвя за комплицирана интервенция по гарантиране на реда и сигурността, която включва отбраната на президента по време на визитата му. "Очакваме хора да се съберат в столицата за демонстрации както за, по този начин и срещу президента ", прибавят силите на реда, отбелязвайки, че макар ограниченията за сигурност би трябвало да се откри баланс с правото на независимост на словото.

В проведената интервенция вземат участие голям брой организации за сигурност и е събран умел команден екип. Стойността й ще бъде забележителна, заяви полицията.

Очаква се Тръмп да дойде във Англия през днешния ден следобяд и първо да се срещне с посланика на Съединени американски щати Уди Джонсън.

След това той ще вечеря с английската премиерка Тереза Мей в двореца Бленъм, наоколо до Оксфорд.

В петък Тръмп ще посети обект, обвързван с защитата на Англия дружно с Мей, след което двамата ще посетят Чекърс, извънградската резиденция на премиерката край Лондон, където ще се състоят двустранни договаряния.

След това Тръмп ще посети кралския замък Уиндзор, с цел да се срещне с кралица Елизабет Втора. Късно вечерта в петък и в събота той ще посети Шотландия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР