Протестите в Северна Македония срещу т.нар. френско предложение“ за Европейския

...
Протестите в Северна Македония срещу т.нар. френско предложение“ за Европейския
Коментари Харесай

Македонци от протестите в Скопие: Борисов да дойде, вие вземете Заев

Протестите в Северна Македония против така наречен „ френско предложение “ за Европейския съюз не стихват.

Събралите се на демонстрациите, проведени от опозицията в лицето на ВМРО- ДПМНЕ, насочат предложение пред камерата на бТВ - да дадат Зоран Заев, а те да вземат Бойко Борисов.

„ Борисов да пристигна в Северна Македония. Бойко е необятен човек “, споделя екзалтирано пред Стоян Георгиев един от протестиращите.

Журналистът споделя, че продължава антибългарското говорене с квалификации към българите като „ татари “, „ фашисти “.

„ Това са хора, които не желаят НАТО, Европейски Съюз, носят петолъчки. Риториката като че ли е от машина на времето “, описа репортертът на бТВ. Той добавя, че парадоксът е голям- протестиращите са срещу Европейския съюз, само че в същото време стачкуват и против това, че България е наложила несъгласие за участие на страната им в Европейски Съюз.

„ Всички присъстващи в палатковия лагер са възмутени от ветото, само че и не харесват Европейския съюз ”, споделя Стоян Георгиев.

Повечето признават, че въобще не са чели „ френското предложение “.

„ Ние не желаеме в Европа, били сме там доста от дълго време. Защо ти е тая сатанинска организация. Ние сме в сатанинско съдружие, в случай че влезем в Европейски Съюз, Македония ще изчезне “, притесняват се протестиращите.

„ Вие сами казвате, че сме най-старият народ. Защо ни нападате. Защо вие, българите, ни слагате несъгласие, нали сме православни братя “, питат те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР