Протестите в Събрия нито са организирани, нито финансирани от САЩ,

...
Протестите в Събрия нито са организирани, нито финансирани от САЩ,
Коментари Харесай

Сръбска медия заподозря САЩ за организатор на протестите срещу Вучич, американското посолство отрече

" Протестите в Събрия нито са проведени, нито финансирани от Съединени американски щати ", твърди американското посолство в Белград.
Коментарът на дипломатическото посланичество пристигна в отговор на изказванията на белградския вестник „ Informer “, който написа, че точно американското посолство стои зад митингите.
„ Не знаем за какво, само че „ Informer “ отхвърля да огласи обстоятелствата. Нашата работа е да разберем Сърбия. Редовните срещи с политиците от властта и опозицията, както и другите в цяла Сърбия, са част от работата ни. Съединени американски щати не са уредник, нито финансист на митингите, а някой лъже “, се споделя в изказването на посолството в Twitter.
Преди няколко дни „ Informer “ разгласява фотоси, които „ доказдват, че посолството на Съединени американски щати и неговите хора за специфични интервенции стоят зад митингите в Белград, които се организират от декември предходната година “.
В един от текстовете е посочено, че " няма алтернатива, че политическият отдел на американското посолство в Белград координира демонстрациите и дава указания на техните уредници ".
Освен това медията разгласява и фотоси, на една от които е Йелена Ансонович, един от уредниците на митингите, " получаваща указания от третия секретар на американското посолство ".
На друга пък е Сергей Трифунович, президент на Движението на свободните жители,е на среща с Дейвид Линдгрен Геренбек, консултант в американското посолство, и Натан Албахар, чиновник на фондацията ISAK.
Посолкството разгласява в Twitter фотография с въпросите на публицист от „ Informer “ за тези срещи и позицията на посолството по митингите, в това число въпроса дали посолството и посланикът поддържат митингите, както и фрагмент от един от текстовете на медията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР