Протестите в Румъния се отразяват вече и на родните превозвачи.

...
Протестите в Румъния се отразяват вече и на родните превозвачи.
Коментари Харесай

Протестите на фермерите в Румъния: Български превозвачи стоят блокирани с часове

Протестите в Румъния се отразяват към този момент и на родните превозвачи. След блокадата на Дунав мост 2, екип на Българска национална телевизия ревизира каква е обстановката и на граничния пункт при Русе.

Много очакване и закъснели доставки. От това се оплакват превозвачите, които минават през северната ни съседка през последните дни.

Освен на обичайните опашки по граничните пунктове те се бавят в допълнение и от блокадите на пътищата на разнообразни места в северната ни съседка.

Именно поради митингите против повишаването на застраховката " Гражданска отговорност ", нарастването на цените на бензина и дизела, намаляването на европейските дотации и дългото очакване по границите, които в петък блокираха и околовръстния път на Букурещ трафикът на Дунав мост при Русе също беше претрупан.

Обстановката все още обаче е спокойна. Към този час на Дунав мост 2 при Видин няма обсада, само че трафикът остава натоварен.

" По 3 часа чакаме, до момента в който ни пуснат. Закъсняваме, забавяме си и това е. Няма различен вид. Застават тракторите на пътя и блокират придвижването и край. Нищо не можеш да направиш. Закъснява се, по-късно се прибираме и по този начин. Стоката закъснява ", разяснява Стефан.

" На Лугуш ме спираха, там седях към 3 часа у Румъния. Забавяме се да, губим периоди, губи се време. Вчера три часа съм изгубил. Иначе общо взето това е. Не е като в Германия де, в Германия бях предходната седмица, там беше ужасно. Там зад изходи, входове всичко е затворено. Само по по аутобана можеш да спиш по паркингите ", добави Ивайло.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР