Протестите срещу т.нар. френско предложение в Северна Македония продължават, като

...
Протестите срещу т.нар. френско предложение в Северна Македония продължават, като
Коментари Харесай

От македонец българин не става. Протестите в Скопие продължават с блокади

Протестите против така наречен френско предложение в Северна Македония не престават, като се чакат блокади в цялата страна. Демонстрациите в Скопие не престават към този момент седми ден.

В четвъртък вечерта протестиращите седнаха на земята пред Народното събрание в символ на неодобрение против “френското предложение, което българизира и асимилира народа “.

“Фамозно предателско предложение “, го назова един от ораторите и предложи на Европа “да уважава своите права и правото за самоопределяне, тъй като Европейски Съюз изневери на македонския народ и ни изпрати мъже, които желаят да се обличат в рокли и желаят да подпишем, че сме нещо, което не сме “.

“От македонец българин не става. Македония не разрешава да бъде продадена и няма да вършим взаимни отстъпки с тези, които ще редактират учебниците ни по техният фашистки обичай “, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

“Какво е Европейски Съюз? Организация за усвояване на по-малките народи. Имаме страна и институции и без Европейски Съюз. Да не се предаваме, играят си с неправилната генерация. Да живее АСНОМ “, включи се като представител един юноша.

Последната ни алена линия е Конституцията, да задължим депутатите от ВМРО-ДПМНЕ, Левица, Демократичната партия на сърбите и другите опозиционни партии да са последният бастион на македонския народ, а ние сме тяхната отбрана да отстояват да няма смяна на Конституцията под български диктат “, споделиха още от трибуната.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че те не престават с митингите “с огромно национално " не " на този дипломатически нокаут “.

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски прикани жителите и политическите партии, които желаят да изразят правото си да стачкуват, да го създадат по метод, който ще показва либерален потенциал и съблюдаване на законовите условия, разпореждания за обществени събирания и ценене на отговорностите на полицейските чиновници за обезпечаване на мир и непоклатимост.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ също прикани за мирни митинги, само че и упрекна управляващите на СДСМ и ДСИ, че посредством провокатори умишлено провокират произшествия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР