Протестите срещу пенсионната реформа продължават в цяла Франция, а полицията

...
Протестите срещу пенсионната реформа продължават в цяла Франция, а полицията
Коментари Харесай

Обвиняват френската полиция в насилие при разпръсването на протестите

Протестите против пенсионната промяна не престават в цяла Франция, а полицията е подложена на съществени рецензии поради твърдата тактичност, употребена от някои чиновници по време на последните демонстрации, заяви Агенция Франс Прес.

Във вторник е десетият народен ден на митинг против пенсионната промяна - придвижване, което стартира в средата на януари .

През деветия ден на митинга, предишния четвъртък, се стигна до най-ожесточените до момента конфликти сред протестиращите и силите за сигурност, като напрежението прерасна в яростни борби по улиците на Париж и няколко други града .

Полицията оповестява за 457 ареста в цяла Франция и за пострадвания на 441 служители на реда.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че във вторник в цялата страна ще бъдат ситуирани 13 000 чиновници на силите за сигурност, от които 5500 единствено в Париж.
 13 000 служители на реда са мобилизирани против днешните митинги във Франция
13 000 служители на реда са мобилизирани против днешните митинги във Франция

Напрежение против пенсионната промяна

Френската полиция е подложена на остри рецензии за твърда ръка, а IGPN, звеното за вътрешни работи на френската полиция, е почнало 17 следствия на произшествия от началото на митингите против пенсионната промяна.

Въпреки че пострадванията, получени от чиновници на силите за сигурност, се записват систематично, доста по-трудно е да се дефинира броят на потърпевшите протестиращи.

Службата за спешна помощ, ръководена от пожарната в Париж, е задължена да рапортува за всяко лекувано пострадване в локалния полицейски сектор, само че полицията не е задължена да централизира тези отчети, нито да разгласява данните.

Миналия уикенд полицията призна, че чиновниците на бързата помощ на пожарната са докладвали за 59 разнообразни ранени протестиращи от 16 март насам - деня, в който държавното управление удостовери приемането на оспорваните пенсионни промени без гласоподаване в Народното събрание.

Изключително мъчно е да се реши броят на потърпевшите и тежестта на пострадванията им, настояват доброволци - улични медици, които импровизирано се движат измежду протестиращите и оказват помощ на тези, на които попаднат. Те записват като ранен всеки човек, който се нуждае от помощ за повече от пет минути. Централизирането на тези отчети обаче лишава седмици.
 Десетки арестувани и ранени след конфликти на екопротест във Франция
Десетки арестувани и ранени след конфликти на екопротест във Франция

На фона на продължаващите демонстрации против пенсионната промяна

Много от протестиращите желаят да останат анонимни, тъй като се опасяват от правосъдно гонене, и в никакъв случай не оповестяват за пострадванията си.

Според Винсент Виктор, който управлява групата за наблюдаване на уличните медици, " колкото по-насилствен е подтекстът, толкоз по-малко евентуално е потърпевшите да привлекат вниманието към себе си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР