Протестите срещу крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD) набират скорост

...
Протестите срещу крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD) набират скорост
Коментари Харесай

Протести в Германия след крайнодесни срещи за план за депортиране на мигранти

Протестите против крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) набират скорост след известието, че двама високопоставени членове на партията са се включили към среща за разискване на проекти за всеобщо депортиране на жители от непознат генезис, предава " Ройтерс ".

Въпреки че партията от дълго време се опълчва на имигрантите с предложенията за " неасимилирани жители " да бъдат депортирани в " моделна страна в Северна Африка " , оповестява Correctiv, някои ги съпоставят с първичния проект на нацистите да депортират европейски евреи в Мадагаскар.

" Линията от дълго време е премината " , сподели протестиращият Стефан Калш на проява в Кьолн във вторник вечерта, където доста протестиращи приканиха партията да бъде неразрешена.

Това беше последната вълна от митинги в страната, които привлякоха десетки хиляди предходната седмица. На някои участваха високопоставени чиновници като канцлера Олаф Шолц и външния министър Аналена Бербок.

AfD, която е на второ място в изследванията в народен мащаб, отхвърли проектите да са политика на партията . Ко-лидерът Алис Вайдел се раздели с един от своите съветници, които участваха в диалозите.

Въпреки това шефът на немската разследваща работа Томас Халденванг предизвести за екстремистки придвижвания в AfD , която е под наблюдаване на службите за сигурност.

Докладите за проектите провокираха необятно наказание от политически водачи . Шолц прикани демократите да се опълчват на крайнодесните " фанатици ", до момента в който Халденванг прикани " безмълвното болшинство " да се разсъни.

" Благодарен съм, че десетки хиляди хора излизат по улиците в цяла Германия тези дни против расизма, речта на омразата и в интерес на нашата демократична народна власт ", сподели Шолц в обществената медийна платформа X в сряда.

" Ние, демократите, сме доста - доста повече от тези, които желаят да разделят ", добави той.

Вайдел във вторник нападна това, което тя назова потреблението на отчета Correctiv за неправилно показване на AfD . Тя сподели, че партията има за цел да изчерпи всички законови средства за попречване на незаконната миграция, ограничение на натурализацията и депортиране на мигранти, обвинени в тероризъм.

" Който има немско поданство, принадлежи без подозрение и без подозрение към немската нация ", сподели Вайдел на конференция. " И тъкмо по тази причина немското поданство не може да се продава на ниска цена и да се раздава с лейка. "

Партията се концентрира повече тази година преди изборите за Европейски парламент и трите провинциални избори в Източна Германия през септември, където е преди всичко в анкетите. Очаква се това да направи доста по-трудно за главните партии, които са изключили опцията да работят с AfD, да образуват работещи държавни управления.

Подкрепата за 11-годишната AfD скочи през последната година, защото тя се възползва от недоволството от оправянето на ръководещата коалиция с голям брой рецесии, от войната в Украйна и инфлацията до публичните услуги, претрупани от имиграцията.

Публичните битки трансфораха държавното управление на Шолц в едно от минимум известните в актуалната немска история.

Все още няма доказателства отчетът на Correctiv да е навредил на поддръжката за AfD, която остана постоянна в изследванията, оповестени тази седмица.

Политическите анализатори споделят, че силата на AfD към този момент е повлияла на политическия спор, допринасяйки за по-твърда политика и изразителност по отношение на незаконната миграция.

Политиците тази седмица разискаха опцията да изискат от конституционния съд да забрани AfD, макар че множеството се съгласиха, че рискува противоположен резултат. Препятствията пред възбраната са високи и партията може да завоюва от представянето си като жертва на властта.
 Германски фермери стачкуват в Берлин против по-високите налози Обновена
Германски фермери стачкуват в Берлин против по-високите налози

Натискът върху върху обединението на канцлера Олаф Шолц се засилва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР