Протестите от привържениците на Манчестър Юнайтед могат да костват отнемане

...
Протестите от привържениците на Манчестър Юнайтед могат да костват отнемане
Коментари Харесай

Отнемат точки на Ман Ю за протестите преди Ливърпул?

Протестите от последователите на Манчестър Юнайтед могат да костват лишаване на точки на клуба в резултат на анулирания мач против Ливърпул в неделя. И Висшата лига, и Футболната асоциация проверяват събитията след всеобщите демонстрации към и в „ Олд Трафорд” в неделния следобяд.

Организаторите беседват с Манчестър Юнайтед и локалните управляващи, с цел да схванат какво тъкмо се е случило и в кого е отговорността за случаите. Според разпоредбите на Висшата лига точки могат да се приспадат, когато даден клуб не обезпечи сигурността на играчите и чиновниците, както и влизането и излизането от стадиона.

ФА също може да наложи дълъг лист от санкции и евентуални санкции, които включват лишаването от домакинство или даже премахване от надпревари. Също по този начин асоциацията може да държи клубът виновен за всяко отсрочване на срещи по негова виновност, като ще би трябвало да компенсира съперника си за всичките му разноски, написа още Daily Mail. Стотици почитатели на Юнайтед нахлуха на терена на „ Олд Трафорд” часове преди огромното дерби на Англия – против Ливърпул. Това беше самобитен митинг против притежателите на клуба – семейството Глейзър. В града пък се случиха редица сбивания и напрежения сред полиция и последователи.

ФА и Премиър лийг имат между тях доста правила, които „ покриват” отлагането на мачовете и сигурността на играчите и личния състав. Именно в този момент се чака управляващите в двете асоциации да прегледат правилника си. В него предписание К14 гласи, че клубът хазаин би трябвало да направи по този начин, че всички дежурни лица, играчи и чиновници да могат безвредно да влизат и напущат стадиона, когато се играе мача.

Правило – K 13, пък гласи, че входът на играчите, както и зоната за паркиране и пунктовете за влизане от формалните лица би трябвало да бъдат съответно следени от полиция и стюарди на клуба. Представители на двата тима и Висшата лига се събраха, с цел да дискутират обстановката в неделя, 16,00 часа локално време. Тогава пък бе несъмнено, че от съображения за сигурност оборудването не може да бъде обезопасено и срещата няма по какъв начин да се организира.

Двата тима бяха арестувани в хотелите си от полицията в Манчестър, до момента в който реферът на срещата – Майкъл Оливър, също бе занимателен от почитатели на „ алените дяволи” да стигне гладко до стадиона. „ След полемика с Висшата лига, Съветът на Трафорд и клубовете беше взето решение да се отсрочи мачът от съображения за безопасност”, написаха в малко мнение от полицейското звено в Манчестър.

Висшата лига има пълномощието да проверява нарушаването и може да провежда своя комисия по проблема. Санкциите на комисиите включват налагане на санкции или приспадане на точки от актива на отбора-домакин.

Ситуацията обаче не е толкоз лесна за разрешаване. Причината е, че и Висшата лига също има силата да отнесе въпроса до ФА, който да бъде избран според нейните правила. Според правилника на ФА, точка Е20 гласи, че клубовете носят отговорност за своите почитатели и могат да бъдат наказвани за всяко погрешно, принудително, застрашаващо, обидно и непристойно държание, в това число и за мятане на ракети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР