Протестите на заетите в държавните мини продължават, защото там са

...
Протестите на заетите в държавните мини продължават, защото там са
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Политиците да се вслушат в гласа на стачкуващите

„ Протестите на заетите в държавните мини не престават, тъй като там са най-силно застъпени синдикалните организации – КТ „ Подкрепа “ и КНСБ, което не е правилно за частните енергийни обекти. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ Димитър Куюмджиев – енергиен специалист.

„ Водещо би трябвало да бъде енергийната сигурност, която е неразделен детайл от националната сигурност. За да се подсигурява тя, би трябвало да е ясно в каква поредност и дълготрайност ще се закриват обособени енергийни въглищни блокове, с цел да бъдат сменени с фотоволтаична или друга възобновима сила. Въглищните блокове обезпечават този въртящ запас, който подсигурява честотата на енергийната система да бъде 50 Hz ±1% “, сподели Куюмджиев.
Надявам се въпреки всичко водачите да се вслушат в гласа на стачкуващите. Да помислят за националната и енергийна сигурност. Все отново идва зима. Не е невъзможна промяната на въглищните централи с фотоволтаични, само че първо би трябвало да се построи съответният парк с мощности за предпазване на сила.
От огромните обекти, които са избрани като стратегически за националната сигурност, няма вписан нито един слънчев парк, означи енергийният специалист.

Той разяснява, че Германия е поела ангажимент да затвори централите си до 2038, само че поради съветската инвазия се е наложило да промени тези проекти и в този момент ще платят обезщетения, с цел да могат да пуснат въглищните си централи.

„ Германия споделя ние сме за енергийния преход, само че първа е нашата сигурност “, уточни Куюмджиев.

 
Без акумулатори, без системи за предпазване, не може да затворят въглищните централи.
По предписание въглищните централи замърсяват, по тази причина са снабдени с съоръжения, разяснява специалистът.

„ Освен това има будни жители, които алармират когато има замърсяване “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР