Протестите на жители на Своге и околните села срещу лошото

...
Протестите на жители на Своге и околните села срещу лошото
Коментари Харесай

Протестите на жители от Своге за пътя продължават

Протестите на поданици на Своге и близките села против неприятното положение на пътния участъ к, на който стана тежката злополука с рейс в събота, ще продължат и през днешния ден. Хората упорстват за незабавен ремонт на пътя и санкции за отговорните. Протестът ще стартира в 18:30 ч., оповестиха от инициативния комитет. Протестите ще продължат до 6 септември - всяка вечер едновременно, оповестява БГНЕС.

Автобус се прекатурна в дере на 25 август. Жертвите на пътния случай са 17, а 14 потърпевши остават за лекуване в столични болниц и. Разследването на нещастието бе поета от Националната следствена работа. Прокуратурата притегли като обвинен ш офьора на рейса Григор Григоров за причиняване на гибел и нанасяне на телесни повреди на пасажерите по несъобразителност .  Обвинението изиска той да е под домакински арест, а съдът се съобрази с прокуратурата. Освен за дейностите на водача следствието се води и в още две направления - към компанията транспортьор и към положението на пътя.
 На 29 август се организира митинг на жителите на Своге с гледище за ремонт на пътя, където стана трагичната злополука на 25 август БГНЕС

В началото на седмицата районният министър Николай Нанков даде обещание, че ремонтните активност на пътя край Своге ще стартират незабавно щом приключат процесуално-следствените дейности. Той заяви също, че в пътя е вложен материал, неприемлив за асфалтова настилка . Това е открил лабораторният разбор на асфалтовата проба от мястото на случая. В същото време в документите, подавана към АПИ е посочен материал, отговарящ на стандартите.-->

Резултатите от разбора към този момент са предадени на следствието. Предстои да бъде назначена експертиза и от самостоятелна лаборатория.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР