Протестите на „жълтите жилетки” в Тулуза прераснаха в сблъсъци с

...
Протестите на „жълтите жилетки” в Тулуза прераснаха в сблъсъци с
Коментари Харесай

Сблъсъци между полицията и „жълтите жилетки” в Тулуза

Протестите на „ жълтите жилетки” в Тулуза прераснаха в конфликти с полицията. Активисти избраха този град за център на днешните митинги, което провокира безпокойството на локалните управляващи, опасяващи се от вълнения.

Докато се движеха по улиците на града, някои от стачкуващите със скрити от шалове и маски лица започнаха да палят димни бомбички, да хвърлят пиратки, да разрушават билбордове, както и да разрушават пътни ограждения.

Nouveaux incidents à Jaurès #Toulouse #giletsjaunes Les forces de l’ordre visées par des feux d’artifice pic.twitter.com/5YvLfQyY3W
— Fabrice VALERY (@FabValery) 13 April 2019
В отговор на тези дейности полицията употребява сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, заяви Франс прес.

Снимка: EPA

Около 2000 " жълти жилетки " са се събрали в центъра на Тулуза по данни на Ройтерс.

Няколко хиляди " жълти жилетки " демонстрираха през днешния ден във Франция в 22-ата поредна събота на готовност на протестното придвижване – безразлични към ограниченията за превъзмогване на продължаващата към този момент близо 5 месеца обществена рецесия, които се чака президентът Еманюел Макрон да показа другата седмица, съобщи Франс прес.

Снимка: EPA

Агенцията отбелязва, че наподобява се е удостоверила наклонността към понижаване на броя на стачкуващите, изключително в Париж. Само неколкостотин индивида минаха в рехави редици по улиците на френската столица.

Снимка: EPA

Миналата събота " жълтите жилетки " са мобилизирали 22 300 стачкуващи по данни на Министерството на вътрешните работи – най-малкият брой от началото на придвижването през ноември.

Протестите във Франция през днешния ден като цяло минават спокойно, отбелязва Ройтерс.

Снимка: EPA

Това е първата събота на готовност на " жълтите жилетки " във Франция след влизането в действие на новия закон за битка с хулиганството, който криминализира криенето на лицето по време на демонстрации.

Снимка: EPA

Протестите резервират натиска върху президента Еманюел Макрон, който даде обещание да разгласи " мощни ограничения " за усмиряване на общественото напрежение в страната. Точна дата и детайлности не бяха посочени, само че за другата събота, 20 април, " жълтите жилетки " дават обещание " ден на огромна готовност ".

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР