Протестите на енергетици и миньори продължават и днес. Остават и

...
Протестите на енергетици и миньори продължават и днес. Остават и
Коментари Харесай

Блокирани пътища и недоволство: Протестите на енергетици и миньори продължават

Протестите на енергетици и миньори не престават и през днешния ден. Остават и блокадите по пътищата на страната. И тази нощ Проходът на Републиката остана затворен. Недоволството им е поради финалните проекти за обективен преход в районите.

Според протестиращите държавното управление не е спазило договореностите, реализирани при предварителните диалози. Хората упорстват да бъде обезпечена прехраната им, откакто бъдат закрити предприятията, в които работят. Според премиера Николай Денков по-голямата част от настояванията им са изпълнени.БУЛФОТО

В неделя синдикати и протестиращи отхвърлиха поканата за среща в Министерския съвет. Заговори се и за ефикасна стачка.

Блокираните пътища от протестиращите все още са:
Прохода на РепубликатаМагистрала " Тракия " при Стара ЗагораПътят Стара Загора-ДимитровградПодбалканският път при Гурковов Раднево на пътя за Нова ЗагораМеждународният път Русе - Свиленград край Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово.Блокада се чака и на автомагистрала " Струма " край Бобов дол.
Кризата със зърното разкри в действителност доста съществени проблеми в системата на земеделието. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в Международна конференция " Балканите – за мир, сигурност, съдействие и партньорство ". Според нея доста значима в този момент е позицията на Народното събрание и дали депутатите ще анулират решението за отпадане на възбрана за импорт от Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg