Протестите на енергетици и миньори продължават и днес. Остават и

...
Протестите на енергетици и миньори продължават и днес. Остават и
Коментари Харесай

Тракия остава затворена, продължава блокадата на Прохода на Републиката

Протестите на енергетици и миньори не престават и през днешния ден. Остават и блокадите по пътищата на страната.

И тази нощ Проходът на Републиката остана затворен. Недоволството им е поради финалните проекти за обективен преход в районите.

Според протестиращите държавното управление не е спазило договореностите, реализирани при предварителните диалози.

Хората упорстват да бъде обезпечена прехраната им слeд като бъдат закрити предприятията, в които работят.

Според премиера Николай Денков по-голямата част от настояванията им са изпълнени.

Вчера синдикати и протестиращи отхвърлиха поканата за среща в Министерския съвет. Заговори се и за ефикасна стачка.

Автомагистрала " Тракия "

Трета нощ протестиращите миньори и енергетици от комплекса " Марица изток " останаха на автомагистрала " Тракия ", която остава затворена в региона на Стара Загора.

В палатковия лагер главно са служащи, които през вчерашния ден са били на работа и късно нощес са сменили своите сътрудници.

Те остават твърди в настояванията си и упорстват представители на държавното управление да дойдат на място, с цел да беседват по съответните параметри на проекта за обективен преход.

Средните равнища на работните заплати са от порядъка на 2500 лв., споделят хората. Следващата стъпка е ефикасни протестни дейности, които се обмислят сега.

Вчера представители на протестиращите не отидоха в Министерския съвет, където ги очакваше министър председателят Николай Денков. Той беше безапелационен, че България няма да изтегли към този момент изпратените териториални проекти, а с цел да не се губи време би трябвало да се седне на масата за договаряния, с цел да се реализиран най-хубавите условия за енергетиците.

" Няма да излъчим контактна група, нито ще създадем среща, няма да отидем на никакви предложения повече, без значение кой ги насочва, до момента в който някой от ръководещите не пристигна, види и се срещне с всички тези хора, да им изясни за какво беше предаден проектът без да е разискван с нас, няма да отстъпим и няма да мръднем от тук, до момента в който някой не ни обърне внимание ", съобщи в " Денят стартира " Бисер Бинев, представител на една от двете синдикални организации в " Мини Марица-изток ".

Продължава блокадата на Прохода на Републиката. Протестиращите упорстват за среща с ръководещите партии, с цел да обсъдят Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора.

Работещите в комплекса " Марица изток " одобриха декларация с шест претенции, които да бъдат включени в него.

Сред настояванията е обезпечаване на дерогация за отчасти или цялостно заплащане на излъчванията за Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", като сериозна инфраструктура за страната, както и таксите, които Енергийният систематичен оператор заплаща на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " за равнене на честотата, да бъдат внезапно повишени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР