Протестите на българските превозвачи няма да спрат, докато не бъдат

...
Протестите на българските превозвачи няма да спрат, докато не бъдат
Коментари Харесай

Ще се прочуем в Европа: Вижте какво готвят от транспортния бранш!

Протестите на българските превозвачи няма да спрат, до момента в който не бъдат чути. Това съобщи ръководителят на районната конструкция на Съюза на интернационалните превозвачи във Варна Радостин Панков пред националното радио. Той сподели това във връзка днешното гласоподаване на Комисията по превоз в Европейския парламент на така наречен пакет ”Мобилност”.

Част от измененията плануват водачите на тежкотоварни коли да се прибират в родината си на всеки три седмици и да нямат право да нощуват в камионите си. Българските превозвачи към този момент стачкуваха против противоречивите оферти с претекста, че те ги обричат на банкрут.

"Последиците от пакета, в случай че се вкарат всички ограничения, които са планувани, ще бъдат пагубни. Ние няма по какъв начин да обезопасим стоките, когато водачът е на хотел. Сегашната CMR -застраховка планува, че при липса на водача в камиона, не се заплаща кражба. Това за прибирането няма по какъв начин да стане - 120 000 камиона да се приберат до България… Тук приказваме за опашки по границите. Много хора ще останат без работа. Ако не ни чуят, ще продължаваме с митингите. Следващата стъпка е да се затворят граници. По-следващата стъпка е да стачкуваме в Европа. Ще създадем всичко допустимо да бъдем чути ", съобщи Панков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР