Протестиращите в Хонконг се изплъзнаха на полицията и се движат

...
Протестиращите в Хонконг се изплъзнаха на полицията и се движат
Коментари Харесай

Протестите в Хонконг продължават и вечерта

Протестиращите в Хонконг се изплъзнаха на полицията и се движат из вечерния град след протеклото най-вече спокойно шествие по-рано през днешния ден, съобщи ДПА.

Протестиращите, облечени в черно, се сблъскаха с облечени в бяло поданици на Фортрес Хил и Норт Пойнт - два квартала, постоянно свързвани с триадите и с наскоро пристигнали мигранти от континентален Китай. Полицейското наличие в града е засилено, водни оръдия и елементи на полицейските сили за битка с безредиците ги следват от близко.

Три станции на метрото бяха затворени през днешния ден, откакто протестиращи разрушиха входовете им. Мнозина бяха принудени да заобикалят полицията пешком в продължение на няколко километра.

С напредването на вечерта доста протестиращи се отделиха, изхвърляйки облеклата, които ги разпознават като участници в митингите. Те се преобличат в тениски, дадени им от инцидентни наблюдаващи, в опит да заобикалят полицейски обиски.

При митингите покрай локалния Законодателен съвет и централното държавно управление през днешния ден следобяд полицията употребява водно оръдие и гранати със сълзотворен газ, а протестиращи хвърляха камъни и коктейли " Молотов " над загражденията. Протестиращи подпалиха няколко барикади, до момента в който се оттегляха от административния комплекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР