Протестиращите срещу ръководството на Майчин дом“ медици от клиниката по

...
Протестиращите срещу ръководството на Майчин дом“ медици от клиниката по
Коментари Харесай

`Протестиращи медици от `Майчин дом“ очакват възможност за диалог с ръководството

Протестиращите против управлението на „ Майчин дом “ медици от клиниката по анестезиология резервират подготвеност да подадат оставките си, само че все още чакат опция за разговор с представители на лечебното заведение. Това оповестиха за БНР от профсъюз „ Защита “ по отношение на желанието на 20 души да изоставен през днешния ден работните си места.

Миналата сряда лекари от клиниката по анестезиология и синдикалисти от „ Защита “ се включиха в митинг пред Народното събрание и желаеха от депутатите да предизвикват инспекция на цялостната активност в „ Майчин дом “. И припомниха настояването си за освобождение на управлението на болничното заведение, поради осъществявани непрестанно нарушавания като заплашиха с оставки.

Сред протестиращите беше и доктор Елена Георгиева, която преди няколко седмици разгласи, че е непозволено освободена от позицията на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на клиниката. Тогава от „ Майчин дом “ обясниха, че доктор Георгиева е била назначена на срочен контракт до провеждането на конкурс. И че се е явила на двата извършени състезанието, само че не дава отговор на изискванията за заемане на длъжността.

След митинга на медиците в сряда, от болничното заведение показаха, че за последните две години и половина Здравната каса е направила 25 инспекции в „ Майчин дом “ и не са открити нарушавания. Преди няколко дни здравният министър разгласи пред депутати, че чака резултатите от назначена вътрешна инспекция по отношение на избора на шеф на тази клиника.   
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР