Протестиращите срещу дупките: Цялата държава е за Рогошко С приходи

...
Протестиращите срещу дупките: Цялата държава е за Рогошко С приходи
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Парите за пътища ще се увеличат тройно с...

Протестиращите против дупките: Цялата страна е за Рогошко

С доходи от тол системата три пъти повече ще може да се влага в пътища в страната и това да се усети от жителите на всяко обитаемо място, разяснява в Девин ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Вече ще имаме повече приходи в бюджета. Защото сега от републиканския бюджет се отделят към 320 млн. лева за рехабилитация на инфраструктурата. А това, което ще се получи от тол системата, е да бъдат събрани към 1 милиарда лв. ", сподели Цветанов.

Той разяснява, че се прави всичко допустимо най-невралгичният път за региона от Девин за Кричим да бъде ремонтиран. Шосето е републиканска пътна мрежа и за него тече социална поръчка на Агенция " Пътна инфраструктура " за ремонт, която обаче бе стопирана с тъжба от старозагорска компания с 2 лв. капитал. 

" Аз си припомням дебата, който се водеше преди години, за това да дадем независимост на междинния и дребния бизнес - при основаването на компании капиталът да бъде 2 лв.. Това беше желанието на Мартин Димитров от Реформаторския блок, който беше най-големият бранител. Виждате в България, като всяко едно предписание, което е положително да бъде наложено, се намират хора, които могат да злоупотребят. По закона за публичните поръчки това е процедура, която дава тази опция за обжалване. Това, което можахме да създадем, е за националните инфраструктурни обекти да има към този момент доста по-малка опция за обжалване. Защото това са европейски пари, има период за тяхното асимилиране и могат да се изгубят с сходно отсрочване и закъснение съзнателно от компании, с цел да търсят може би различен механизъм да се облагодетелстват ", разяснява Цветанов. 

Той се срещна с поданици на Девин през вчерашния ден и похвали общинската администрация за извоювания план за над 5.8 млн. лева за ремонт на 12.5 км път Девин - м. Лисичево.

" Това е опция за европейско финансиране, от която се е възползвала община Девин. И това е част от добавената стойност към възстановяване на инфраструктурата в общината. Това, което вършим, е там, където е належащо, и страната да подкрепя. Вие знаете, и в с. Гьоврен, и за квартал на Девин, страната с разпореждане на Министерски съвет подкрепя община Девин, с цел да може тя да си извърши уговорката да усъвършенства инфраструктурата. Има и доста планове по линия на Министерство на регионалното развитие, и знаете че инфраструктурата в цялата Смолянска област се усъвършенства и това е част от политиката и програмата, която извършва държавното управление ", сподели Цветанов. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР