Протестиращите пред фонтана на Президентството освиркаха Светия синод, след като

...
Протестиращите пред фонтана на Президентството освиркаха Светия синод, след като
Коментари Харесай

Сквернословие: Журналист на държавна заплата хули патриарха и владиците на протеста

Протестиращите пред фонтана на Президентството освиркаха Светия синод, откакто звук им даде с речта си Горан Благоев, публицист от държавната Българска национална телевизия. Благоев, в чието предаване "Вяра и общество " звучаха постоянно ругатни към БПЦ, държа тирада пред протестиращите и разкритикува българския патриарх и митрополитите, че не са на площада .

 Горан Благоев приказва на митинга

Журналистът ги упрекна, че не са до народа си и пазят премиера Бойко Борисов, тъй като бил техен спонсор, прецизира Дарик.

"Преди повече от 70 година българският Синод имаше куража да се изправи против държавно управление, което беше в съюз с Германия, имаше куража да се изправи против Гестапо и да отбрани българските евреи ", направи съпоставяне Благоев с тогавашната обстановка на живот и гибел и днешния митинг под управлението на "Отровното трио ". Той упрекна, че и тогава Синодът е получавал дотация от държавното управление, само че излязъл с народа и защитил българските евреи.

Горан Благоев непосредствено се обърна към патриарх Неофит и го прикани да излезе на площада при митинга.

"Ваше светейшество, български митрополити, опомнете се! ", разреши си да дава ум на духовния клир отпред на БПЦ Благоев.

"Този народ има потребност не от вашата отбрана към вашия спонсор насреща /б.р. - постройката на Миинистерския съвет/, този народ има потребност от вас тук от вас тук и в този момент ", съобщи Благоев и даде звук на протестиращите да освиркат духовните водачи на БПЦ с мощни крясъци "уууу ".

В същото време Благоев прогласи за заслужен архимандрит Дионисий, отлъчен от Синода.

"Тук е един заслужен свещеник, архимандрит Дионисий и още един безмълвен духовник Рафаил, реверанс и за него ", сподели още Горан Благоев.

С изключение на този абсурден миг, митингът досега протича спокойно, без принуждение и конфликти. Вместо бомби, към този час на площада звучи музика като за празненство, веят се флагове, а свирките и вувузелите заглъхнаха.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР