Протестиращите поискаха прекратяване помощта за Украйна, разпускане на НАТО и

...
Протестиращите поискаха прекратяване помощта за Украйна, разпускане на НАТО и
Коментари Харесай

Марш срещу Военната машина - антивоенен митинг във Вашингтон

Протестиращите желаеха преустановяване помощта за Украйна, разформироване на НАТО и мирни договаряния с Русия.

Стотици протестиращи се събраха във Вашингтон, окръг Колумбия, в неделя за митинга ” Марш против военната машина “, с редица видни оратори от целия политически набор на Съединени американски щати, призоваващи държавното управление на Съединени американски щати да приключи военната си поддръжка за Украйна в интерес на дипломацията, и редуциране на бюджета на Пентагона за справяне с голям брой вътрешни проблеми.

Антивоенното събитие, извършено пред Мемориала на Линкълн, във връзка на една година от началото на военните дейности сред Русия и Украйна включваше необятен кръг общественици, публицисти и някогашни политици, в това число няколко претенденти за президенти на Съединени американски щати. Бившата конгресменка на Съединени американски щати и претендент за президент, Тулси Габард, се обърна с увещание какво я е предиздвикало да се кандидатира през 2020 година при отсъствието на “друг претендент, искащ да приказва за заплахите, която тази нова Студена война и нуклеарна конкуренция във въоръжаването ще докара. И по този начин, ето ни тук. Две години по-късно това, за което предизвестих тогава, към този момент е действителност.

Тази прокси война, в която участваме против Русия може да се трансформира всеки миг в директен спор сред Съединените щати/НАТО и Русия “, предупреждавайки, че „ всеки с малко здрав разсъдък “ знае, че една Студена война може във всеки миг да се трансформира в гореща война против страна с нуклеарно оръжие. И в това се крие лудостта на всичко това: имаме говорещи глави по малкия екран, имаме политици, имаме доста авторитетни хора тук в Съединените щати и по целия свят, които приказват без терзание “как ще се бием и ще победим “ като че ли такава война може да бъде извоювана. “Тя не може да се завоюва “, сподели Габард.Според нея Независимо дали е съзнателно или инцидентно, има единствено една дестинация за такава война и това е - нуклеарен холокост.

Бившият претендент за президент на Зелената партия доктор Джил Щайн прикани за редуциране на големия бюджет на Пентагона, потвърждавайки в речта си, че “100-те милиарда $, които харчим, с цел да подкрепим войната в Украйна “, могат да оказват помощ за намаляване на цялостен набор от вътрешни проблеми.

Тези убийствени военни разноски гълтам запаси, обезверено нужни тук вкъщи: от 70 000 души, които умират всяка година заради липса на здравно осигуряване; за половин милион бездомни хора всяка вечер на улицата; за 33 милиона със заробващ студентски дълг; за 100 милиона с медицински дълг, за 22 милиона небогати деца и по този начин нататък. “

Бившият конгресмен Денис Кучинич, който се бори за номинацията на Демократическата партия през 2004 година и 2008 година, цитира разтърсваща публикация на проверяващ публицист и притежател на премията Пулицър Сиймур Херш, искайки отговорност от държавното управление на Съединени американски щати: “При взривяването на тръбопровода „ Северен поток “ това държавно управление употребява противозаконни и противоконституционни средства, с цел да унищожи енергийните запаси, нужни за отбрана на милиони хора в Европа през зимата, и по-късно да завоюва от своите противозаконни дейности, като продава сила на Европа на цени от четири до шест пъти по-високи “.

Денис Кучинич също сподели: “ Ние знаем какво сте създали и няма да се успокоим, до момента в който не бъдете подведени под отговорност от Конгреса, от Международния углавен съд и от американския народ на идващите избори. “ Кучинич добави, че „ най-големият гений на държавното управление на Съединени американски щати е да основава дезинформация “, да корумпира медиите трансформирайки ги в инструмент за подклаждане на боязън и ненавист посредством неистини, машинация, интервенции под подправен байрак и провокации, които оскверняват самата същина на демокрацията.

Ветеранът от Конгреса на Съединени американски щати и някогашен претендент за президент на Съединени американски щати, Рон Пол, съобщи под бурни овации, че „ елементарният “ метод да се спрат войните е да се “сложи завършек на Федералния Резерв! “ – Той сподели: „ Ако не можете да печатате пари, не можете да събирате налози, като обезценявате валутата и крадете благосъстоянието от хората, погубвайки междинната класа и бедните, и заради тази политика няма по какъв начин да имате война. ”

Антивоенните протестиращи желаеха разформироване на НАТО и мирни договаряния с Русия. Антивоенните митинги имат дълга история в Съединени американски щати. След Първата международна война породи всеобщо антивоенно придвижване, вследствие на което хиляди хора бяха задържани и упрекнати в протест поради опълчването им на присъединяване на Америка във Втората Световна война.

Антивоенните протестиращи се събраха, с цел да изискат Съединени американски щати да спрат да изпращат оръжия на Украйна, да разхлабен НАТО и да се причислят към Китай и Русия в основаването на многополюсен свят, наред с други претенции. На митинга се произнесоха оратори, измежду които някогашни представители на Държавния департамент, политици, публицисти и деятели.

Тук съм с идеята за отбягване на нуклеарна война “, сподели един от протестиращите от Либертарианската партия на Пенсилвания, „ Мисля, че Съединени американски щати не би трябвало да вземат участие в никакви войни. Не би трябвало да финансираме, не би трябвало да оказваме помощ, не би трябвало да нахлуваме, не би трябвало да участваме. Мисля, че сме доста покрай нуклеарна война. Трябва доста да внимаваме, в случай че не можем да намерим метод за спокойно разрешаване. "

Протестиращите потеглиха към Белия дом, с цел да предадат на Байдън лист от 10 претенции, в това число прекъсване на финансирането на Украйна, договаряния за мир с Русия и разформироване на НАТО.

(със съкращения)

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР