Протестиращите от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София

...
Протестиращите от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София
Коментари Харесай

Край на гладната стачка в Центъра за спешна помощ – София

Протестиращите от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – София одобриха да прекратят оповестената гладна стачка след среща сред управлението на профсъюз „ Защита “ и представители на управлението на ЦСМП. Това оповестиха от пресцентъра на синдиката.  

На срещата участваха ръководителят на профсъюз „ Защита “ Красимир Митов, доктор Георги Гелев от управлението на ЦСМП – София и гладуващите водачи Валери Кузманов и Владимир Николов. Срещата е траяла повече от два часа и половина.

Страните са се споразумели за възобновяване на обществения разговор и да си сътрудничат за по-добро бъдеще за опазването на здравето, за ЦСМП – София и неговите служащи и чиновници. Следващата среща сред организацията на профсъюз „ Защита “ и управлението на ЦСМП – София ще бъде в петък от 14:00 ч., на която ще се дискутират въпроси, свързани с трудовите връзки.

Настоявахме за възобновяване на обществения разговор и за взаимното почитание и ценене на ползите, защото съществуваше действителна заплаха да се стигне до повишаване на напрежението и разгръщане на гладната стачка в народен мащаб, показват от профсъюз „ Защита “.  

От синдиката прибавят, че по всички останали претенции – обещаното нарастване на възнагражденията от 20% за 2024 година, смяната на категорията на труда на първа категория, увеличение на размера на средствата, предоставяни за безвъзмездна храна, възстановяване на изискванията на труд за работещите в незабавните центрове – те не престават да търсят разговор с Министерството на здравеопазването по въпросите, които са в компетенциите му.  

Вчера гладна стачка разгласи водачът Валери Кузманов от ЦСМП – София, а по-рано през днешния ден стана ясно, че Владимир Николов - също водач, се причислява към митинга на сътрудника си.  

Работещите в ЦСМП – София от дълго време упорстват за смяна на категорията им на труд, която сега е трета. Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков сподели преди дни, че процесът по въпроса е дълъг и са почнали диалози с Министерството на труда и обществената политика
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР