Протестиращите от жълтите жилетки във Франция отбелязват днес третия месец

...
Протестиращите от жълтите жилетки във Франция отбелязват днес третия месец
Коментари Харесай

Жълтите жилетки във Франция отбелязват третия месец от началото на движението си

Протестиращите от " жълтите жилетки " във Франция означават през днешния ден третия месец от началото на своето антиправителствено придвижване, съобщи Асошиейтед прес.

За през днешния ден стачкуващите са свикали манифестации в Париж и някои други френски градове, в това число шествие в столицата, което се чака да тръгне от Триумфалната арка. Все по-разединеното придвижване провежда митинги всяка събота от 17 ноември, само че някои групи провеждат манифестации и тази неделя, с цел да отбележат третия месец на придвижването, отбелязва АП.

Публикувана в интернет покана за присъединяване в днешното главно шествие в Париж съдържа апел: " Да останем мирни ".

Вчера във френската столица полицията употребява сълзотворен газ и докара водни оръдия и конни полицейски елементи, с цел да разпръсне протестиращи " жълти жилетки ".

Полицията в Париж стегна ограниченията за сигурност по отношение на днешните митинги на " жилетките ". Тя е отделила част от " Шанз Елизе " и е разположила бронирани машини при Триумфалната арка, съобщи ТАСС.

Вчера столичната полиция е задържала 29 стачкуващи от " жълтите жилетки ", заяви телевизионният канал БФМ, като се базира на собствен източник в правоохранителните органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР