Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, но съм сигурен,

...
Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, но съм сигурен,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Бензинът и дизелът трябваше да бъдат по-евтини за българите заради дерогацията

" Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, само че съм сигурен, че хората имат своите учредения да се тревожат за работните си места, въпреки че, даже и при режим без дерогация, рафинерията ще продължи да работи. В по-дългосрочен проект, мисля че работните им места са предпазени ". Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на NOVA. 

" Не сме сигурни, че сме употребили тази отстъпка. Бензинът и дизелът трябваше да бъде по-евтин за българите поради дерогацията. Очевидно " Лукойл " печели повече в сравнение с би трябвало ", сподели той. Смисълът на дерогацията беше по тази причина, че сме най-бедни в Европа, добави Димитров. Той не вижда заплаха за декапитализиране на " Булгартрансгаз ".

Относно въглищните централи, той посочи, че има изясненост, че въглищата ще понижават с годините. " Ако стигнат до 200 евро, това е убийствено. Не мисля, че друга заместваща мощ има късмет да подсигурява енергийната сигурност на България, с изключение на нуклеарната. Седми блок на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде издигнат сред 2033-34 година Какво ще вършим до тогава, нямам отговор ", сподели Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР