Протестиращите миньори и енергетици, работещи във въглищните ТЕЦ-ове, не откликнаха

...
Протестиращите миньори и енергетици, работещи във въглищните ТЕЦ-ове, не откликнаха
Коментари Харесай

Денков би разговаря за енергетиката, но без мегафони и през блокади

Протестиращите миньори и енергетици, работещи във въглищните ТЕЦ-ове, не откликнаха на поканата от страна на премиера Николай Денков да се явят на диалог в Министерски съвет в следобедните часове на неделния ден.

Въпреки неявяването им плануваният авансово брифинг се състоя, само че единствено с представители на едната страна - Николай Денков, енергийният министър Румен Радев и районният подобен Андрей Цеков.

" Днес повече от всеки път имаме потребност от единодушие по какъв начин да се развие българската енергетика в идващите 20 години. Съгласие, учредено на действителни обстоятелства и същински прогнози, а не на политически измислици и нереалистични упования. За да има единодушие, би трябвало да има диалог, не посредством мегафони, а като седнат представителите на всички страни на една маса за договаряния, с цел да бъде чут всеки и да се откри най-хубавото за всички решение ", разочаровано установи Денков.

Министър-председателят неколкократно акцентира - зад митингите прозират политически ползи .

" Много от настояванията през днешния ден се основават на погрешна и изопачена информация. За страдание, крайният период за изпращане на проектите към Европейска комисия съответства с началото на акцията за локалните избори . Това даде комфортен мотив политически партии и претенденти за локална власт да злоупотребят с опасенията на хората и да ги лъжат с нереалистични упования. Възмутително е, че митингите на " Мини-Марица Изток " се провеждат от водачи на листи за общински съветници . "

Денков прикани - с митинги, блокади и поддържане на политически упоритости решение не може да се откри.

А кои партии стоят зад митингите, попита News.bg - представители на " Възраждане ", " Левицата " и " някои други ", уточни министър председателят , без обаче да влиза допълнително елементи.

" Очевидно се виждат флагове на " Възраждане ", те са там, както и някои от техните народни представители. Така очевидно считат, че ще завоюват известност за изборите, само че те работят против хората от районите. Също по този начин има партийно присъединяване от " Левицата ", както и някои други, само че тези две може най-лесно да се потвърдят. "
 Експерт: ТЕЦ-овете имат бъдеще. Кратко
Експерт: ТЕЦ-овете имат бъдеще. Кратко

Тодор Тодоров: Компенсациите, които страната планува да даде на съкратените служащи, са верен ход, само че не на калпак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР