Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да заведат дело

...
Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да заведат дело
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания обмислят дело срещу Димитър Манолов

Протестиращите майки на деца с увреждания имат намерение да заведат дело против президента на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов. Те към този момент се съветват с юристи.

Причината са думите му по време на срещата в Министерския съвет по отношение на Закона за персоналната помощ за хората с увреждания: „ И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”.

Мъчно ми е да виждам тези деца се използват за политически цели – по този начин Димитър Манолов изясни реакцията си и се извини, само че не на всички.
Президентът на „ Подкрепа ” се извини на хората с увреждания Димитър Манолов твърди, че е бил свестен неправилно
„ Ако съм засегнал, тъй като в действителност там има естествени и свестни хора, които явно гледайки това са ме разбрали погрешно, аз им сервирам извиненията си, тъй като имаше и ненормални хора сред тях, с ненормални емоции”, уточни Манолов.

„ Нас не ни интересува политически кой ще ни поддържа. Ние желаеме работещ закон за нашите деца, тъй като това е залогът – животът на нашите деца”, безапелационна е Ива Славкова, майка на дете с увреждания.

Искра Лазарова и през днешния ден е със сина си до палатката. Александър е с детска церебрална парализа и епилепсия „ Аз няма да го прибера, не го разхождам, никой не ми заплаща, с цел да съм тук”, посочи майката.

12-годишната Алекс е със същите диагнози като сина на Искра. Момичето е още веднъж с майка си при протестната палатка в Добрич.

Другата коментирана тематика е неналичието на поддръжка към закона от национално показаните организации. „ Лично аз за тях научих предходната година. Никой в никакъв случай не ме е потърсил, с цел да ми каже, че може да помогне нещо за моето дете”, акцентира Стела Илиева, майка на дете с увреждане.

Майките са ядосани и поради статус в обществената мрежа на дъщерята на Наско Сираков и Илияна Раева – Славея. „ След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате оптимално потребен метод да сте на първо място положителни родители! Държавата и хората не са ви длъжни, само че всякога демонстрира човещина поради моментите ви на безсърдечност!”, написа тя. Славея отхвърли да разяснява статуса си, който към този момент е заличен, само че изясни, че е написала опрощение към майките, а коментарът ѝ се отнасял единствено за тези, които изоставяли децата си.

Майките на деца с увреждания разискват и нови форми на митинг. Палатките в София, Варна, Бургас и Добрич обаче обаче остават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР