Протестиращи срещу задължителната ваксинация в Канада продължават блокадата си на

...
Протестиращи срещу задължителната ваксинация в Канада продължават блокадата си на
Коментари Харесай

Протестиращите в Канада блокират два гранични пункта със САЩ

Протестиращи против наложителната имунизация в Канада не престават блокадата си на два основни гранични пункта със Съединени американски щати. С това те прекъснаха търговия за стотици милиони долари на ден, варираща от добитък до елементи за коли, предава Ройтерс.

Демонстрации с искане за слагане на завършек на наложителната имунизация за трансграничните водачи на камиони започнаха на 28 януари в канадската столица Отава. Те се разпростряха и на други места, включително в Уиндзор, Онтарио и в Кутс, Албърта.

Цели 75 % от износа на Канада отива за Съединени американски щати. По моста " Амбасадор " сред Уиндзор и Детройт нормално минават по 8000 камиона на ден. Това е една четвърт от цялата трансгранична търговия или към 393,6 милиона щатски $ на ден.

Камиони блокираха достъпа до моста в понеделник. По-късно канадската гранична работа заяви, че платното в посока Съединени американски щати е отворено за придвижване. Това в противоположната посока обаче е затворено. Трафикът се пренасочва през различен надзорен пункт на 109 км оттова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР