Протестиращи срещу унизителното заплащане служители на МБАЛ-Благоевград днес в 16

...
Протестиращи срещу унизителното заплащане служители на МБАЛ-Благоевград днес в 16
Коментари Харесай

Медици блокираха кръстовище в Благоевград, искат достойно заплащане

Протестиращи против унизителното възнаграждение чиновници на МБАЛ-Благоевград през днешния ден в 16 ч. блокираха за 10-на минути кръговото кръстовище при 3-то ОУ в Благоевград, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Това стана посредством секване, интензивният трафик затапи бул. " Св. Св. Кирил и Методий " и ул. " Владо Черноземски ".

„ С митингът си желаеме обществеността на Благоевград и страната да ни поддържа. Протестираме, с цел да защитим достойното възнаграждение на труд, което сега е унизително ниско “, сподели пред БГНЕС Таня Кънева – здравна сестра и водач на КНСБ при МБАЛ-Благоевград.

Тя добави че желаят усъвършенстване изискванията на труд в болничното заведение, изрази и поддръжката си на сътрудниците от Добрич и Велико Търново, който през днешния ден стачкуват.

„ Днес шефът на МБАЛ доктор Огнян Митев сподели, че ни схваща и е с нас, само че пари няма и в случай че ни увеличи заплатата болничното заведение ще банкрутира “, добави Кънева след което блокираха кръговото кръстовище.

Реално митингът на медиците и чиновниците на МБАЛ-Благоевград започнаха на 6 октомври, когато персонално водачът на КНСБ Пламен Димитров и заместниците му организираха митинг на площад „ Г. Измирлиев “.

Преди блокадата в 16 ч., пред постройката на поликлиниката в Благоевград от 15 ч. се организира третият следващ едночасов безмълвен митинг на медицинските сестри, санитарите, водачите на коли за спешна помощ, както от МБАЛ, по този начин и от ЦСМП. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР