Протестиращи срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за

...
Протестиращи срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за
Коментари Харесай

Черни знамена и автопротест срещу Валери Сименов

Протестиращи против избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание блокираха Орлов мост в центъра на София довечера малко преди 19 часа.
Автошествието потегли от Народното събрание, където първо се събраха майките на деца с увреждания от съдружие " Системата ни убива ". Крайната точка на митинга ще бъде 4-ти км, където също се чака придвижването да бъде блокирано, оповестява Дарик. Протестиращите развяват черни флагове, а колите са със стикери " Системата ни убива ". Колоната се охранява от полицейски коли.

Майките упорстват за незабавна оставка на Симеонов и на всички 118 народни представители, подкрепили назначението му на поста, в това число и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

След като преди година те извоюваха с митинги неговата оставка като вицепремиер поради репликата, че са " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ", в този момент не желаят да го позволен още веднъж на един от най-високите постове в страната.

" Обидата отминалост няма ", съобщи една от протестиращите.

" Недостоен е да бъде каквото и да е в политиката в България ", добави друга жена.

По-рано през днешния ден обаче се състоя контрапротест в отбрана на Симеонов. Търговци на горива, производители на домашна ракия и организации за здравословното хранене на деца акцентираха, че той се бори с монополите и изреждаха негови заслуги като оградата по границата с Турция и тишината в курортите.

" Защо да си подава в този момент оставката? Не виждам какъв е смисълът и каква е повода. Това е решение на Народното събрание, откакто е решение на Народното събрание, тук към този момент става директна интервенция в работата на една демократична страна и на Народното събрание ", съобщи Иван Дойчев от Национална организация на здравословно хранене на децата.

Самият Валери Симеонов съобщи, че настояването на майките е интервенция в парламентарната народна власт, тъй като правото на " Обединени патриоти " да имат зам.-председател на Народно събрание е неоспоримо, а точно той е бил препоръчан и определен за подобен от сътрудниците си. По думите му митингът им е политически.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР