Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред

...
Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред
Коментари Харесай

Протест пред здравното министерство заради шефа на Пирогов

Протестиращи, измежду които представители на фондация „ Даная “, се събраха пред постройката на Министерството на здравеопазването с искане за отстраняването от служба на шефа на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров за нарушавания в ръководството и медицинските действия. Те упорстват и за оставката на министърката на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Галя Кондева. Едно от първите управнически решения на Кондева, откакто пое поста, беше да отмени заповедта за уволнението на Димитров. 

" Протестът е за носенето на отговорност и за честността, както и за истината, както против системата, в която жителите не получават качествени здравни грижи и хуманно отношение ", обясниха събралите се, представени от Българска телеграфна агенция.  Те се оповестиха против " политическата безочливост, партийна взаимозависимост и корупция " и  за преустановяване на практиката в опазването на здравето, която дефинират като „ порочна “. 

На 28 февруари пред Министерския съвет също имаше протест на жители и представители на фондация „ Даная “. Отново с настояването за отстраняването на шефа на „ Пирогов " и за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

По-рано този месец новоучредената гражданска самодейност „ Даная за живот “ провежда петиция с шест претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

Два дни по-късно от Софийската градска прокуратура оповестиха, че е образувано досъдебно производство по случая „ Даная “. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР