Протестиращи се събраха за пореднавечер пред спешното отделение на Многопрофилната

...
Протестиращи се събраха за пореднавечер пред спешното отделение на Многопрофилната
Коментари Харесай

Поредна вечер на недоволство пред врачанската болница заради трагедията с жената

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред незабавното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) във Враца, с цел да изразят недоволството си от трагичния случай на 43-годишна жена , която изпадна в безпомощно положение, до момента в който чака да бъде призната, а по-късно умря.

Видеоклип със протичащото се с дамата в приемната на отделението и пред очите на петгодишния й наследник бе публикуван в обществените мрежи и провокира необятно публично отвращение и състрадание.

 Българска телеграфна агенция
Днес протестиращите , въпреки и по-малобройни от предходната вечер, още веднъж настояха както за оставки на директно отговарящите за случилото се , по този начин и за диалог с управлението на МБАЛ-Враца, с цел да се промени изцяло методът, по който се оказва незабавна здравна помощ и по който се лекуват врачани.

Пред незабавното поделение на болничното заведение още веднъж бяха запалени свещи и сложени цветя в памет на умрялата Миглена и в поддръжка на околните й.

Протестът беше безмълвен, а протестиращите не пречеха на достъпа на колите за спешна помощ на Центъра за незабавна здравна помощ, докарващи незабавни пациенти, до болничното поделение. Въпреки това незабавното поделение на МБАЛ-Враца и Центърът за незабавна здравна помощ бяха под засилена полицейска защита.

 

Вече е ясно и кой ще се грижи за детето на умрялата жена - то ще бъде настанено при родственици, показва.

„ Бабата и дядото на детето по майчина линия пристигнаха и подадоха заявление в дирекция " Социално подкрепяне " за настаняване на внучето им в тяхното семейство ”, увери Незабравка Костова, която е шеф в отдел „ Закрила на детето ”.

На името на бабата на детето към този момент е открита сметка . За връзката сред фамилията и донорите се грижи благотворителна организация. Първите дарения към този момент са факт - към 1000 лв.. Детето ще получи от страната еднократна помощ от 375 лв. и още 750 по Закона за протекция на детето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР