Протестиращи се събраха на демонстрация пред фонтана на президентството. Събитието

...
Протестиращи се събраха на демонстрация пред фонтана на президентството. Събитието
Коментари Харесай

Демонстрация срещу Газпром в София издигна лозунг: Последно раздаване за Радев

Протестиращи се събраха на проява пред фонтана на президентството. Събитието довечера е проведено във Facebook под наслов #ГАZwithme Седмица II.

Искането ни е да не се водят директни договаряния и подписват контракти с „ Газпром “, сподели за Българска телеграфна агенция Атанас Шарков, един от уредниците на митинга. Ние сме част от европейския енергиен пазар и това, което е налично за другите страни в Европа, е налично и за нас, добави той.

Целта на нашето събитие е да създадем отворен цивилен формат за надзор и бистрота към служебното държавно управление, сподели Шарков. Всяка седмица, следейки неговите дейности, да задаваме настоящи въпроси, с които да реализираме по-високо равнище на бистрота и отговорност от страна на държавното управление, посочи той.

Миналата седмица уредниците сложиха седем въпроса на служебния кабинет, измежду които за доставките на газ, изборите, защитата на страната, помощ за украинските бежанци, изгонването на оповестил се срещу войната в Украйна съветски жител, Крим.

Граждани довечера носеха плакати с надписи " Последно разпределяне за Радев ", " Рубладжии, вие загубихте в живота, ще загубите и в битката за пари ", " Слуги на Путин, изчезвайте с мръсна газ ".

Въпреки че митингът не е проведен от политически обединения, към него се причислиха представители на " Демократична България ".

Не бива да се всява някакъв безпорядък и боязън, че ще влезем в сериозна рецесия, сподели пред публицисти някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов. България може да се оправи, има задоволително средства в хазната, добави той. Кремъл не се преценява с търговски контракти и е наивно да считаме, че едно възобновяване на контракт с „ Газпром “ би подсигурило в някаква степен енергийната сигурност на България, счита Сандов.

Той изрази вяра, че служебното държавно управление ще бъде насочено само към гарантиране сигурността на доставките, „ такива, каквито нашето държавно управление съумя да обезпечи “. Редно е да бъде подписан контракта с първите количества газ и първите танкери, които подсигуряват на България до ноември, декември месец, а и до февруари, имайки поради и азерския газ, който ще потече през интерконектора, добави Сандов.

България би трябвало да огледа повече към своята енергийна успеваемост, сподели някогашният министър и означи, че най-големият консуматор на газ в България е „ Топлофикация София “. Според него геотермалната сила може да бъде приложена и по този начин да я избави от банкрут.

Като държавно управление наложихме много сериозна поддръжка за бизнеса и потребителите, когато приказваме за енергоносители и заплащане на таксите, означи Сандов. Мораториум на сходен вид цени не е най-хубавото решение, разяснява той.

С апели за разкъсване с енергийната взаимозависимост от Русия, проверка на " Балкански поток " и безплатна военна помощ за Украйна приключи третото издание на митинга Газwithme.

Организаторите оповестиха, че митингът ще продължи до избора на постоянно държавно управление, заяви БНР.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР