Протестиращи родители искат мерките срещу COVID-19 в училище да са

...
Протестиращи родители искат мерките срещу COVID-19 в училище да са
Коментари Харесай

Протестиращи родители искат мерките срещу COVID-19 в училище да са препоръчителни

Протестиращи родители желаят ограниченията против COVID-19 в учебно заведение да са целесъобразни. Демонстрации има в цялата страна, в това число и в София. На доста места недоволството се сплоти с това против ръководството на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.
Зад акцията в София стои организацията „ Обединени родители “, която се афишира срещу наложителните маски и изолаторите за възпитаници във всички закрити пространства на образователните заведения като се изключи класните стаи, в които това е по избор.

Пред БНР Михаела Божанкова, един от уредниците на митинга, посочи, че не се желае анулация на ограниченията, а просто те да бъдат целесъобразни:

„ Т.е., който счита, че ще бъде предпазен, носейки маска, дано да го направи умерено. Против сме, тъй като няма нито едно научно изследване, което да потвърждава изгодата от маските, в това число СЗО предлага неносене на маска от здрави хора, а изолаторите са лишени от всевъзможен смисъл, тъй като показвайки признаци едно дете, това значи, че то към този момент е било в контакт с всичките си съученици и няма безусловно никаква здравна и човешка логичност от тези ограничения. Против разграфяването сме на детски площадки и така нататък Смятаме, че отводът от ограниченията не би трябвало да води до никакви рестрикции и наказания за децата и родителите “.

След 13 часа уредниците на проявата възнамеряват шествие до Здравното министерство. И оповестиха, че сходни митинги ще има и в други огромни градове.

На обособен митинг ще излязат родители през днешния ден пред постройката на Столична община в 17,30 часа. За четвърти път тази година ще стачкуват родители на деца, които не са признати в ясли и детски градини в София.

Те ще насочат настояванията си за парични обезщетения за всяко неприето дете, за градеж на нови здания и за съблюдаване на Наредбата за брой деца в група.

Демонстрацията е под наслов „ Ваучери за всяко дете, въздух за всяко признато дете “.

Ива Йосифова-Такева, юрист и част от групата, която провежда митинга, съобщи: „ Ще се съберем стотици родители, които желаят всички деца в града да имат еднакъв достъп до обществено финансираните ясли и градини, да получават качество в тях. Тези, които не са признати, да получат равностойни обезщетения в размер на издръжката на всяко дете “.

Въпреки че готвените промени в закона за предучилищното и учебното обучение, с които се споделя, че родителите на неприети деца ще могат да получават по най-много 300 лева, са факт, митинг въпреки всичко ще има.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР