Протестиращи прекъснаха събитие в Ню Йорк, предназначено да събира средства

...
Протестиращи прекъснаха събитие в Ню Йорк, предназначено да събира средства
Коментари Харесай

Протест прекъсна фондонабиращо събитие на Байдън

Протестиращи прекъснаха събитие в Ню Йорк, предопределено да събира средства за президентската акция на Джо Байдън, съобщи Ройтерс. 

Байдън и неговият предходник от Демократическата партия, Барак Обама, оглавиха акция за набиране на средства дружно с някогашния президент Бил Клинтън. То се състоя в емблематичната зала Radio City пред хиляди посетители. Организаторите настояват, че проявата е събрала повече от 25 милиона $.

Набирането на средства беше прекратено от няколко митинга в голямата публика, като присъстващите ставаха в разнообразни моменти и надвикваха полемиката, споменавайки поддръжката на Байдън за Израел във войната с Хамас.

Събитието включваше осъществявания на музиканти Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo и Lea Michele. Някои от присъстващите, платили по- съществени суми, си направиха фотоси с тримата президенти, снимани от популярната фотографка Ани Лейбовиц.

По същото време и противникът на Байдън на идните избори Доналд Тръмп беше в региона на Ню Йорк, където взе участие в бдение в памет на погубен служител на реда.

Избирането за нов четиригодишен мандат на 81-годишния Байдън буди безпокойствие поради възрастта и физическото му положение. Според неотдавнашни социологически данни на Ройтерс/Ипсос рейтингът му на утвърждение е 40%, а конкуренцията със 77-годишния Тръмп на изборите на 5 ноември се обрисува като мощно оспорвана.

По отношение на набраните средства за двете акции републиканецът е на другия полюс. Негов консултант признава, че Тръмп няма да успее да догони Байдън по този индикатор и отдаде това на „ милиардерите ", последователи на демократа. Той разказва Тръмп като претендент, който черпи поддръжката си от елементарните хора и работническата класа.

Според добре информиран източник от демократите билетите за последната предизборна демонстрация на Байдън са коствали сред 250 и 500 000 $, оповестява Ройтерс и отбелязва,  че сходни суми няма по какъв начин да не провокират диспути в обществото, отбелязва още Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР