Протестиращи от транспортните синдикати блокираха пл.”Сточна гара”. Те настояват за

...
Протестиращи от транспортните синдикати блокираха пл.”Сточна гара”. Те настояват за
Коментари Харесай

Протестиращи от транспортните синдикати блокираха пл. ”Сточна гара”

Протестиращи от транспортните синдикати блокираха пл.”Сточна гара”. Те упорстват за разговор с държавното управление и за актуализация на държавния бюджет, за превъзмогване на последствията от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Работещи в столичния превоз се събраха и на пл. " Лъвов мост ", и кръстовището " Петте кьошета ".

Организатори на митинга са Федерацията на транспортните служащи на КТ „ Подкрепа “ и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Протестно шествие ще се насочи към министерството на финансите, а след това - към постройката на Министерския съвет.

Стачката е под надпис " НЕ на унизително ниските заплати! “

Вчера след среща с министъра на превоза Николай Събев кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи:„ Днес имахме градивен диалог с министър Събев за поддръжка за градския превоз на София с съответен проект. Още другата седмица стартират експертните диалози сред екипите на Столична община и Министерство на превоза, като Столична община ще взе участие в създаването на национална транспортна скица със синхронизация на написания на автобусния, градския превоз и БДЖ “. Министър Събев изрази вяра, че до края на юни ще са подготвени първите резултати и ще е явен задължението, който може да поеме за поддръжка при актуализацията на държавния бюджет.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР