Протестиращи миньори и енергетици блокираха и движението по автомагистрала Струма. По

...
Протестиращи миньори и енергетици блокираха и движението по автомагистрала Струма. По
Коментари Харесай

Югозападът под блокада

Протестиращи миньори и енергетици блокираха и придвижването по автомагистрала " Струма ". 

По информация на БНР над 300 стачкуващи са минали близо 3 км от входа на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " до пътен възел на аутобана.

Гражданите са пробили кордона от полицейски сили, заради което придвижването по автомагистралата при км 59+190 в двете направления София-Благоевград е блокирано, потвърдиха и от Министерство на вътрешните работи. 

Трафикът се отклонява по планувания обходен маршрут по пътя София - Благоевград през Дупница.Протестиращите се заканват да останат през целия ден там, насочват се и към тунела " Блатино " или към пътен възел " Бобошево " на към 20 км в посока Благоевград.

Засега обстановката е под надзор.

Многобройната полиция и жандармерия стопира трафика.

Няма дълги колони от чакащи транспортни средства, тъй като от пътната организация и КАТ оповестиха тази заран различни направления в посоките София-Кулата и Благоевград-София.Междувременно от организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че е лимитирано придвижването и по Дупница - Кюстендил, като затова е въведен обходен маршрут по път І-6 София - Кюстендил. Трафикът се контролира от чиновници на " Пътна полиция ".

Движението при 59 км на АМ " Струма " също е затруднено, предизвестяват още от АПИ. Там също е избран обходен маршрут в двете направления по път І-1 Благоевград - София от пътен възел " Дупница север " до пътен възел " Бобошево ".Шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, молят от Агенцията.

Блокадите на протестиращите миньори и енергетици по главните пътни артерии в страната не престават към този момент четвърти ден. 

Според стачкуващите държавното управление не е спазило договореностите, реализирани при предварителните диалози.

Хората упорстват да бъде обезпечена прехраната им слeд като бъдат закрити предприятията, в които работят.

Според премиера Николай Денков по-голямата част от настояванията им са изпълнени.

По-рано тази заран протестиращите още веднъж затвориха пътищата в Старозагорско. Блокирана е и Автомагистрала " Тракия " в региона, лимитирано е прекосяването през прохода Хаинбоаз в региона на село Гурково, детелината на автомагистрала " Тракия " към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и основния път София-Бургас.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg