Протестиращи казаха Не! на мораториума върху лекарствата и новите терапии

...
Протестиращи казаха Не! на мораториума върху лекарствата и новите терапии
Коментари Харесай

Протест „Не!” на мораториума върху лекарствата и новите терапии пред НС


Протестиращи споделиха „ Не! ” на мораториума върху медикаментите и новите лечения пред постройката на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Андрей Дамянов изясни, че поддържа пациентите в справедливото им отвращение за наложения мораториум. Приветстваме ветото на президента. Депутатите да се замислят най-сетне, че и те ще бъдат пациенти, сподели още той.

Кристина, която беше пристигнала с децата си, изясни, че е на митинга, тъй като решението, което се взема, е меко казано незаслужено и всички би трябвало да се обединим против такива явно похищения против човешките права.

„ Никой не избира от какво да се разболее и би трябвало да разчита на съответна терапия. Освен, че някои хора са жестоки и малоумни, нямам друго пояснение за това решение “, уточни Кристина.

Омбудсманът Мая Манолова също бе на митинга и изясни, че е поканена от уредниците. „ В институцията за последните 10 дни дойдоха над 150 тъжби, а и предупреждавах депутатите за жестокостта на този текст още, когато планът за бюджет на НЗОК влезе в Народно събрание. Писах мнения, писах и писма персонално до всеки народен представител. За мен това е нечовешко отношение, което лишава вярата за живот на заболели български жители. То е и дискриминационно. Никой не избира онкозаболяванията или редките заболявания “, безапелационна бе Манолова.

Според нея да нямаш късмет в случай, че към този момент медицината има решение за твоя проблем, е неприятно решение, което би трябвало да бъде преосмислено.

Манолова изясни, че в случай че депутатите не прегласуват този текст, ще подаде тъжба в Конституционния съд във връзка с мораториума върху медикаментите и мораториума за новите действия на лечебните заведения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР